Politie Gelderland-Zuid

Drie jongeren mee na baldadigheid

Lent, Nijmegen, 20-06-2010 o Zaterdagavond zijn drie jongeren in Lent aangehouden voor baldadigheid en ambtsbelemmering. Een verdachte zit nog vast.

Een politieman reed rond 23.45 uur na zijn werk op de Laauwickstraat in Lent en zag meerdere jongens in een tuin palen en n makelaarsbord wegnemen. Hierna stapten de jongens op hun fiets en reden weg. De politieman reed daarop achter 1 verdachte aan en legitimeerde zich.

Tijdens het gesprek over de palen en borden, meldde zich de andere jongens. Ondanks dat de politieman zich kenbaar maakte als agent door zijn legitimatie te tonen, werd de spanning steeds groter tussen de betrokkenen. Een verdachte weigerde mee te werken aan het onderzoek en belemmerde dit voor de politieman. Uiteindelijk ontaarde dit in beledigingen en dreigend gedrag naar de politieman toe. Daarbij moest de agent deze verdachte herhaaldelijk van zich afhouden.

Met hulp van gewaarschuwde collegas zijn drie verdachten aangehouden. Het gaat om een 16-jarige jongen uit Nijmegen. Hij zit nog vast voor verhoor over het verzet bij de aanhouding. Deze jongeman gedroeg zich dreigend en beledigend naar de agent. Twee andere aangehouden 17-jarige Nijmegenaren zijn na verhoor vannacht in vrijheid gesteld met een bekeuring voor baldadigheid. (1)

Laatst gewijzigd 20-06-2010 12:43 | © Regio Gelderland-Zuid |