ZorgZaak introduceert rijdende zorgwinkel


HOOGEVEEN, 20100618 -- Met de slogan "De ZorgZaak komt als beste uit de bus!" introduceert thuiszorgonderneming `de ZorgZaak' de eerste rijdende zorgwinkel in Nederland. De nieuwe ZorgZaakbus zal voor het eerst te zien zijn tijdens de Hoogeveensche Pulledagen. Het is de bedoeling dat de bus daarna vooral wordt ingezet in de gemeente Emmen en de provincie Groningen.

De bus is een geheel omgebouwde stadsbus die in de kleuren van de ZorgZaak op strategisch gekozen locaties en op vaste tijden zal staan. In de bus kunnen mensen worden voorgelicht over alle mogelijke vormen van (thuis)zorg, aanvraagprocedures en wettelijke regelingen en kunnen er bijvoorbeeld ook hulpmiddelen worden aangeschaft. Ruud Slot, directeur van de ZorgZaak vindt de bus een logische stap in de ontwikkeling van de bedrijfsactiviteiten van de ZorgZaak. "Momenteel hebben we in de plaatsen Hoogeveen, Meppel en Assen al zorgwinkels. Dit concept blijkt enorm goed aan te slaan, mensen stappen gemakkelijker de winkel binnen om informatie te krijgen over zorggerelateerde zaken dan wanneer ze moeten zoeken in de onoverzichtelijke brij van regelingen en wetgeving die Nederland kent op dit gebied. Omdat we ons werkgebied gaan uitbreiden naar de provincie Groningen zochten we een mogelijkheid om een mobiele zorgwinkel te krijgen waarmee we snel de mensen kunnen bereiken. Die hebben we met deze bus gevonden".

Dat de ZorgZaak al langer innovatief bezig is op de thuiszorgmarkt blijkt wel uit het feit dat de thuiszorgonderneming in 2009 de prestigieuze titel `Zorgonderneming van het Jaar' mocht ontvangen. Ook wordt de ZorgZaak binnen het traject `Werken aan de Zorg' door het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport gepresenteerd als best-practice. Slot: " We zijn voortdurend bezig om de kwaliteit van onze zorgverlening te optimaliseren. Niet omdat dit een wettelijk vereiste is maar omdat wij ons altijd willen blijven afvragen of we het goed doen, of het nog beter kan en hoe we dat moeten doen" Gelukkig wordt dit opgemerkt en komen onze diensten en producten vaak als beste `uit de bus'.

Naast het feit dat de rijdende ZorgZaak winkel binnenkort op de Drentse en Groningse wegen te bewonderen is, heeft de ZorgZaak haar activiteiten op de elektronische snelweg ook uitgebreid. Cliënten kunnen nu ook vanuit huis hulpmiddelen en andere zorggerelateerde artikelen bestellen via de nieuwe webwinkel van de ZorgZaak. De winkel is te vinden op het internetadres shop.zorgzaak.nl. Het lijkt erop dat de ZorgZaak nog lang niet klaar is met het doorontwikkelen van haar diensten. Slot, lachend: "Dat klopt als een bus!".

De ZorgZaak





Ingezonden persbericht