Nieuwe algemene directeur voor Brusselse Kliniek Sint-Jan

18/06/2010 17:20

EVERAETS & CO

Brussel,18 juni 2010 - In de Brusselse Kliniek Sint-Jan is de heer Peter Vander Eeckt als nieuwe algemene directeur aangesteld. Hij volgt daarmee Dr. Patrick Gérard op die zeven jaar lang aan het roer van de kliniek stond en op pensioen is gegaan.

De heer Vander Eeckt (43 jaar) studeerde geneeskunde aan de KU Leuven. Vervolgens behaalde hij een master in management aan het 'Institut d'Administration et de Gestion' (IAG) van de UCL. Tijdens zijn professionele loopbaan was hij werkzaam in de farmaceutische industrie, meer bepaald bij de firma sanofi-aventis waar hij als Business Unit Director Hospital Care de nodige ervaring met het ziekenhuismilieu opdeed.

De Kliniek Sint-Jan met zijn centrale ligging in een multiculturele hoofdstad heeft op de heer Vander Eeckt altijd een zekere aantrekkingskracht uitgeoefend. "Als student-geneesheer bewaarde ik de beste herinneringen aan de stage die ik hier liep. Sint-Jan kende ik al als instelling met een eeuwenoude traditie en diepe menselijke waarden. Sinds mijn indiensttreding ben ik vooral onder de indruk van het enthousiasme van de medewerkers en het enorme menselijke potentieel", zegt de heer Vander Eeckt.

Als nieuwe algemene directeur vindt hij het belangrijk terug te grijpen naar de basiswaarden van het ziekenhuisgegeven. "Het ziekenhuisbeheer is een complexe aangelegenheid. Fusies en schaalvergroting zijn in de sector steeds meer aan de orde van de dag. Toch mag dat niet ten koste gaan van de patiënt die in onze dagelijkse beheer een centrale plaats moet blijven innemen."

De heer Vander Eeckt zal in de komende maanden in de kliniek belangrijke investeringsprojecten opstarten. Zo komt er een gloednieuwe polikliniek en spoedafdeling op de Site Kruidtuin waar de acute ziekenhuisdiensten zijn gecentraliseerd. Ook op de Site Middaglijn staan belangrijke investeringen op het programma. Tot slot wil de Kliniek Sint-Jan ook haar samenwerking met de Hogeschool Brussel (HUB) verder uitbouwen via het gezondheidscentrum Terranova.

De heer Peter Vander Eeckt woont in de Brusselse Rand en is vader van twee kinderen. Naast het Nederlands, zijn moedertaal, spreekt hij vloeiend Frans en Engels.