Politie Gelderland-Zuid

Onderzoek naar handel in harddrugs afgerond

Nijmegen, 18-06-2010 o De Districtsrecherche in Nijmegen heeft onlangs een langer lopend onderzoek naar de handel in harddrugs afgerond. Vier mannen werden aangehouden. Het verhandelen vond plaats in Nijmegen, Groesbeek, Heumen, Malden, Wijchen en Beuningen. De verdachten variëren in de leeftijd van 21 tot en met 27 jaar en zijn afkomstig uit Nijmegen.

De Districtrecherche in Nijmegen startte eind vorig jaar een uitgebreid onderzoek naar aanleiding van binnengekomen informatie, waaronder meldingen via Meld Misdaad Anoniem. Gaandeweg het onderzoek kwamen de vier verdachten in beeld. In het onderzoek werd al snel duidelijk dat de verdachten gedurende langere tijd niet alleen drugs verhandelden in Nijmegen maar ook daarbuiten. Eind februari werd de eerste verdachte, een 21-jarige Nijmegenaar, op heterdaad aangehouden in Nijmegen. Hij bleek acht wikkels met cocaïne in zijn onderbroek te hebben en bijna 170 gram harddrugs in zijn auto. Op zijn oude woonadres en huidige verblijfadres, beiden in Nijmegen, werd huiszoeking gedaan. Hierbij werden voor de drugshandel benodigde attributen in beslaggenomen. Op het verblijfadres van de 21-jarige werd ook nog een in werking zijnde hennepkwekerij aangetroffen met ongeveer 120 planten. De 35-jarige hoofdbewoner werd als verdachte hiervoor aangehouden. De hennepkwekerij werd ontmanteld.

Nog drie aanhoudingen

In de maand daarna werden de andere drie verdachten aangehouden. In één woning werd huiszoeking verricht. In het onderzoek werden 23 kopers van harddrugs gehoord. Zij hebben bekennende verklaringen afgelegd. Tegen alle vier de verdachten is dossier opgemaakt en ze bevinden zich nog in voorlopige hechtenis. De zaak is vorige week woensdag door de rechtbank pro forma behandeld en aangehouden voor het horen van getuigen. Naar verwachting zal de zaak in september inhoudelijk worden behandeld door de rechtbank.

Aanpak jeugdcriminaliteit

In de gezagsdriehoek van Nijmegen (burgemeester, OM en districtschef van Nijmegen) is afgesproken de aanpak van jeugdcriminaliteit hoge prioriteit toe te kennen. Met name omdat criminele jongeren veel overlast veroorzaken en daarmee ook een negatieve invloed uitoefenen op andere (minderjarige) jongeren. Door criminele jongeren strafrechtelijk aan te pakken worden ze gescheiden van andere jongeren. Ook de verdachten in dit onderzoek hadden een negatieve voorbeeldfunctie voor jongeren uit hun omgeving.

(10)

Laatst gewijzigd 18-06-2010 14:33 | © Regio Gelderland-Zuid |