Gemeente Hilversum

Persbericht:

Nieuwe ronde subsidie energiebesparing Duurzame Energiepakket 2010

publicatiedatum: donderdag 17 juni 2010

Regeling aangepast: aanvragen gemakkelijker geworden

De regeling waarmee woningeigenaren in Hilversum subsidie kunnen aanvragen voor energiebesparende maatregelen is versimpeld. In vervolg op de regelingen van 2008 en 2009 stelt de provincie Noord-Holland voor 2010 ¤ 34.505,80 beschikbaar om deze subsidieregeling uit te voeren. De belangrijkste criteria: vóór 1 januari 2011 moeten de voorzieningen zijn geïnstalleerd en ook ná installatie kan nog subsidie worden aangevraagd.

Wethouder Milieu Eric van der Want is tevreden over de regeling: "Energiebesparing is een belangrijk punt in het Uitvoeringsprogramma Duurzaam Hilversum 2009-2012. Hiermee kiest de gemeente voor nu en voor in de toekomst voor zichtbare duurzame alternatieven. Doordat het aanvragen van subsidie makkelijker is geworden, verwacht ik dat de subsidiepot al vóór het einde van het jaar leeg is!"

Met de regeling kunnen woningeigenaren die verbouw- of onderhoudsplannen hebben en een extra energiebesparende investering overwegen, deze subsidie aanvragen. Het geld kan gebruikt worden voor extra isolatiemaatregelen, HR++ glas of een duurzaam verwarmingssysteem. Ook is het mogelijk om subsidie aan te vragen voor het opwekken van duurzame energie door kleinschalige windenergie, het plaatsen van een zonneboiler of zonnecellen. Met de regeling 2008 werd al drieduizend vierkante meter spouwmuurisolatie aangebracht. In totaal wordt nu ieder jaar bijna 400 ton CO2 bespaard.

De maatregelen die de gemeente subsidieert staan in de lijst duurzame energiemaatregelen die te vinden is op Hilversum.nl/duurzaamheid. Aanvragen kan nog tot 31 december 2010, of totdat alle subsidie verleend is. Aanvragen worden behandeld op volgorde van binnenkomst.