FM&I symposium Nieuwe Ontwikkelingen in Voedselveiligheid


ZEIST, 20100617 -- Op 1 oktober 2010 organiseert de Stichting Food Micro & Innovation het symposium "Nieuwe Ontwikkelingen in Voedselveiligheid" in Hotel De Biltse Hoek in De Bilt.

Voedselveiligheid is misschien wel de belangrijkste factor bij de productie van levensmiddelen. Mede dankzij nieuwe EU-wet en regelgeving worden continue verbeteringen doorgevoerd. Ook de wetenschap draagt bij aan de voedselveiligheid.
Maar om verder te komen zijn ook de creativiteit en durf van ondernemers nodig.

Dit symposium geeft inzicht in de meest recente ontwikkelingen op het gebied van voedselveiligheid met sprekers vanuit de regelgeving, industrie en wetenschap.


? Extended-spectrum-Beta-Lactamase (ESBL) producerende E.coli in vleeskuikens
Dick Mevius (WUR)

? Nieuwe gebreken in voedingsmiddelen als gevolg van klimaatveranderingen, mondiale sourcing van producten en nieuwe procescontaminanten
Robert van Gorcom, RIKILT - Wageningen UR

? Nieuwe Europese richtlijn Gewasbeschermingsmiddelen en Residuen op verse levensmiddelen
Hans Jeuring, VWA

? Food Safety Objectives goedgekeurd door de Codex Alimentarius: een nieuwe uitdaging voor de industrie!
Marcel Zwietering, Wageningen Universiteit

? Het belang van Contamination Control in productiebedrijven
Frans Saurwalt, Vereniging Contamination Control Nederland

? Beheersing van de microbiologische houdbaarheid met voorspellende modellen in de praktijk
Arjen van Asselt, NIZO

? Kosten- batenanalyse van terughaalacties
Annet Velthuis, Wageningen Universiteit


Voor meer informatie en het inschrijfformulier voor dit symposium klik op: www.foodmicro.nl/sym.htm

Bij aanmelding vóór 1 september 2010 geldt een korting van ¤ 50 p.p.

Wij zien uw deelname met veel belangstelling tegemoet.

Namens de Stichting Food Micro & Innovation,

Servé Notermans
Michèl Geuskens





Ingezonden persbericht