Gemeente De Marne


Vrijwilligerswerk, goed voor iedereen!

Het instand houden van ons culturele erfgoed is vaak in handen van vrijwilligers. Vooral kleine musea zijn volledig of grotendeels afhankelijk van de vrijwillige inzet. Vrijwilligers worden ingezet voor het onderhouden van gebouwen en terreinen,
voor de kaartverkoop en het rondleiden van bezoekers. Dit geldt ook voor andere cultuurinstellingen zoals kunstuitleen, kleine theaters, filmhuizen,botanische tuinen
en poppodia. Ook de Open Monumentendag, een groots evenement in het tweede weekend van september, wordt georganiseerd door enthousiaste vrijwilligers.
Zij maken het voor vele belangstellenden mogelijk om kennis te nemen van de geschiedenis in de gemeenten De Marne en Winsum.

Ook uw inzet als vrijwilliger wordt in hoge mate op prijs gesteld door de onderstaande organisaties:


- Borg Verhildersum in Leens zoekt baliemedewerkers


- Bestuurslid gevraagd voor botanische tuin Domies Toen in Pieterburen


- Openluchtmuseum het Hoge Land zoekt tuinvrijwilligers


- Gastvrouw/-heer gevraagd in de theeschenkerij van Domies Toen in Pieterburen


- Vrijwillige molenaar voor de Molenstichting Winsum


- Het kloostermuseum in Aduard zoekt een bestuurslid

Voor meer vacatures kunt u terecht op de website
www.vrijwilligersgroningen.nl.

Adres: Steunpunt Vrijwilligerswerk De Marne en Winsum: U. Mansholtplein 2 Winsum. Tel. 06-22455673 Email: e.pleizier@debeurs-winsum.nl . Donderdag is er in Winsum inloopspreekuur van 09.30 tot 10.30 uur, verder spreekuur op afspraak. In de gemeente De Marne kunt u voor een eerste gesprek terecht bij de dorpsconciƫrges.

Leens, 16 juni 2010.