Belgische Federale Overheid

Voorzitterschap van de Raad van de Europese Unie

Buitenlandse Zaken - accreditatie van de media voor het Belgisch Voorzitterschap van de Raad van de Europese Unie

Datum: 16 juni 2010
Buitenlandse Zaken nodigt de leden van de media, die de vergaderingen wensen bij te wonen onder het Belgische Voorzitterschap van de Raad van de Europese Unie, uit om vanaf heden een accreditatieaanvraag in te dienen via de website https://media.eutrio.be.

De permanente badges zijn geldig van 1 juli tot 31 december 2010 en worden enkel door Buitenlandse Zaken afgeleverd. Het is dus niet mogelijk om deze badges te verkrijgen op de plaatsen waar de informele bijeenkomsten zullen plaatsvinden. De accreditaties worden niet automatisch toegekend, maar op basis van veiligheidscontroles. De media worden dus verzocht om hun aanvraag voldoende op voorhand in te dienen, uiterlijk 7 dagen vóór de aanvang van bijeenkomst waarop ze aanwezig willen zijn.

De permanente badges kunnen afgehaald worden :

* van 28 juni tot en met 1 juli 2010, van 11u00 tot 14u00, in het Internationaal Perscentrum, Residence Palace, Wetstraat 155, 1000 Brussel ;

* van 5 juli tot en met 20 juli 2010, alle werkdagen van 14u00 tot 16u00, in het Egmontpaleis, Kleine Zavel 8bis, 1000 Brussel.

Wanneer u slechts één evenement wilt bijwonen waarvoor u online een accreditatie hebt gekregen, zal uw badge op de plaats van de vergadering overhandigd worden. Het precieze uur en de plaats van de uitreiking van de badge zullen u door de respectievelijke organisatoren meegedeeld worden.

België herbergt ook de zetel van de Europese instellingen. Vergeet niet dat de accreditatie voor de Europese Raden en voor de Raden van Ministers van de Europese Unie, die gehouden worden in het Justus-Lipsiusgebouw in Brussel of te Luxemburg, gebeurt via de website: www.consilium.europa.eu

Voor bijkomende vragen i.v.m. de permanente accreditatiebadge kunt u terecht bij de Persdienst van Buitenlandse Zaken. Contactpersonen :
- Nathalie Baret - tel. 02/ 501.80.68

- Frida Heremans - tel. 02/ 501.80.43

- Veerle Van Bever - tel. 02/ 501.84.07

De Persdienst van Buitenlandse Zaken zal ook met een informatiestand aanwezig zijn op de Europese Raad van 17 juni in het Justus-Lipsiusgebouw te Brussel, van 10u00 tot 17u00, om de vragen van de media, o.m. over accreditatie, te beantwoorden.