FloraHolland


* FloraHolland. Where beauty meets business

FloraHolland Productcommissie Bolbloemen op pot

FLORAHOLLAND (16 juni 2010) - Enige tijd geleden is de aanvangsdatum voor aanvoeren van Hyacinten op pot vastgesteld op 15 oktober. Tijdens de vergadering van 10 juni jl. is dit onderwerp opnieuw besproken in aanwezigheid van R. v.d. Akker. R. v.d. Akker vindt dat de aanvangsdatum losgelaten moet worden wanneer de kwaliteit van het product goed is. Na enige discussie over en weer heeft de FPC geadviseerd om toch vast te houden aan 15 oktober. Het advies wordt meegenomen door de afdeling kwaliteit voor de verdere afhandeling van dit onderwerp.

R. Vermeire van Productschap Tuinbouw was aanwezig om de rapportage consumentenpanel toe te lichten. Het onderzoek is uitgevoerd in Duitsland, Frankrijk, Verenigd Koninkrijk en Nederland. De FPC is erg enthousiast over de resultaten uit het onderzoek en wil graag een vergelijkbaar onderzoek voor zomerbollen.

F. Wever heeft een toelichting gegeven over het keurmerk Premium Dutch. Premium Dutch is een initiatief van Hobaho en FloraHolland. Premium Dutch is een kwaliteitskenmerk voor de keten en kan het beste vergeleken worden met KEMA keur. Door communicatie tussen de verschillende onderdelen in de keten is het streven om de kwaliteit te verbeteren. De inzet is om komende winter te starten met een pilot bij bol op pot (totale mix) met 5 broeiers voor 3 of 4 afzetkanalen.

FloraHolland heeft het informatiebeleid aangepast. De FPC is geïnformeerd over het nieuwe beleid. De doelstelling is om met informatie maximale concurrentiekracht te behalen waarbij kopers en kwekers ervaren dat (transactie)informatie in veilige handen is bij FloraHolland. Hier voor zijn spelregels voor medewerkers, kwekers en kopers opgesteld.

Het fotomateriaal van rijpheidstadia van Zantedeschia en Canna zijn beoordeeld door de FPC. Verder is afgestemd dat er nieuw foto's gemaakt worden van rijpheidstadia van tulpen. Het doel is om de stadia beter zichtbaar te maken.

Tot slot is er afscheid genomen van J. Mulder en M. v.d. Wetering.

De volgende vergadering staat gepland op 8 september 2010 op vestiging Rijnsburg.