Gemeente Dalfsen

Regelgeving Dalfsen centraal te raadplegen

16-06-2010

De regelgeving van de gemeente Dalfsen is sinds kort op uniforme wijze te raadplegen via de gemeentelijke website.

In het kader van het Rijksproject Decentrale Regelgeving (www.advies.overheid.nl) is iedere gemeente verplicht om eind 2010 alle regelgeving op uniforme wijze te ontsluiten via het internet. De gemeente Dalfsen biedt haar inwoners deze mogelijkheid nu al.

De op de website geplaatste regelgeving betreft voornamelijk door het gemeentebestuur vastgestelde verordeningen en beleidsregels. Deze gemeentelijke regelingen bieden een antwoord op veel vragen. Zo kan bijvoorbeeld bekeken worden wat de spelregels zijn om voor een bepaalde subsidie in aanmerking te komen of, heel concreet, hoeveel belasting voor het houden van een hond betaald moet worden.

Om het zoeken naar een specifieke regeling te vereenvoudigen is de regelgeving ingedeeld naar het onderwerp waarop het betrekking heeft. Uiteraard zijn de papieren exemplaren van de regelgeving ook gewoon in het gemeentehuis te raadplegen.

Regelgeving in de Centrale Voorziening Decentrale Regelgeving (CVDR) is compleet, actueel en overzichtelijk beschikbaar via www.dalfsen.nl/regelgeving.

Landelijk
De gemeentelijke website is gekoppeld aan de landelijke website www.overheid.nl. Deze laatste bevat zowel regelingen die in heel Nederland gelden als plaatselijke regelingen, bijvoorbeeld van de gemeente Dalfsen. Internet is een uitstekend medium om decentrale regelgeving te ontsluiten. Daarom moeten alle gemeentes, provincies en waterschappen uiterlijk 1 januari 2011 aansluiten op de (CVDR).