Deelgemeente Feijenoord Rotterdam

Meedenken over toekomstig woonservicegebied Vreewijk

Rotterdam wil een aantrekkelijke woonstad zijn voor iedereen. Voor jong en oud, voor gezonde mensen en voor mensen met beperkingen of een handicap. Hiervoor zijn goed toegankelijke en aanpasbare woningen nodig.

De woonomgeving moet veilig en aangenaam zijn. Winkel-, zorg- en welzijnsvoorzieningen moeten bereikbaar zijn en aansluiten bij de behoefte van bewoners. Een wijk die aan deze voorwaarden voldoet wordt een woonservicegebied genoemd. Vreewijk is uitgekozen om extra aandacht te besteden aan de ontwikkeling van een woonservicegebied. In Vreewijk wonen veel ouderen en de komende jaren wordt er op verschillende plekken in het gebied gebouwd. Het is daarom goed om nu te onderzoeken wat er in Vreewijk moet gebeuren om op termijn een betere leefomgeving voor iedereen te zijn. Daarbij wordt gekeken naar de woningen, de woonomgeving en het aanbod van activiteiten en voorzieningen. Bij het project zijn onder andere de woningbouwvereniging, de welzijnsinstelling en de thuiszorgorganisaties nauw betrokken.

Bewoners worden uitgenodigd mee te denken over wat nodig is voor de toekomst van Vreewijk en hun kijk te geven op de plannen die in ontwikkeling zijn. Deze eerste bijeenkomst wordt gehouden op:

Dinsdag 22 juni van 10:00 tot uiterlijk 12:00 uur in de Brink. Dreef 71.

T: (010) 291 6032, Irene Wiezer

Woonservicegebied Vreewijk organiseert o.a. Ouderen in beweging