Politie Utrecht

Persberichten Utrecht stad, 09.50 uur

Utrecht, 16-06-2010

Getuigen steekpartij gezocht

UTRECHT Op de Duurstedelaan werd maandagmiddag een man aangetroffen die bleek te zijn neergestoken. De verdachte die hiervoor op de Oude Liesbosweg is aangehouden, is niet langer verdacht. Zie ook persberichten Utrecht stad van dinsdag 15 juni 2010.

Omstreeks 16.45 uur kreeg de politie meerdere meldingen dat een man bloedend in een portiek aan de Duurstedelaan lag. Ter plaatse troffen agenten een 48-jarige man uit Utrecht met een steekwond in zijn buik aan. De man werd direct naar het Diaconessenhuis overgebracht, waar hij aan zijn verwondingen werd behandeld. Op basis van een signalement, hielden agenten korte tijd later een verdachte aan. Uit onderzoek bleek dat de man niet langer verdacht was. Hij is in vrijheid gesteld.

De zaak is in onderzoek en daarvoor is de politie op zoek naar getuigen van de steekpartij. Hen wordt verzocht contact op te nemen met de politie van het district Utrecht stad, op tel: 0900-8844.

Brandstichting

UTRECHT Op de Moezeldreef ontstond dinsdagmiddag brand in een kelderbox. De politie gaat uit van brandstichting.

Rond 16.10 uur kreeg de politie een melding dat er brand was uitgebroken in een kelderbox aan de Moezeldreef. De politie en brandweer gingen ter plaatse. De brand werd geblust. Uit eerste onderzoek is vast komen te staan dat er sprake is van brandstichting. De politie is op zoek naar getuige(n). Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het district Utrecht stad, tel.: 0900 88 44.

Bestuurder verlaat plaats ongeval

UTRECHT Op de Otto Hahnweg vond dinsdagmiddag een aanrijding tussen een vrachtwagen en een personenauto plaats. De veroorzaker probeerde te vluchten, maar werd aangehouden.

Door getuigen werd omstreeks 14.30 uur naar de politie gebeld omdat een aanrijding had plaatsgevonden op de Hahnweg. Ter plaatse verklaarden getuigen dat een bestuurder van een personenauto met hoge snelheid vanuit de richting van de Isotopenweg was komen rijden. Toen deze linksaf de Otto Hahnweg op wilde rijden, verloor hij waarschijnlijk de macht over het stuur en botste tegen een vrachtwagen met oplegger. Hier stond een persoon de vrachtwagen uit te laden en moest wegspringen om niet aangereden te worden.

De bestuurder probeerde in eerste instantie met de zwaar beschadigde auto nog weg te rijden. Toen dat niet lukte ging de man er lopend vandoor. De verdachte sprak nog een bestuurder aan en vroeg hem om een lift. Toen de bestuurder weigerde, rende de verdachte weg in de richting van de Atoomweg. Niet veel later kon hij op de Atoomweg worden aangehouden en voor verhoor worden meegenomen naar het bureau.

Agent op fiets aangereden

UTRECHT Dinsdagmiddag werd een agent op zijn fiets aangereden door een bestuurder van een auto. De man reed weg maar kon later worden aangehouden.

Een agent stond omstreeks 15.55 uur met zijn fiets naast een auto op de Marco Pololaan. In de auto zaten twee inzittenden. De passagier deed het raam dicht en de bestuurder reed weg. Tijdens het wegrijden, raakte de auto meerdere malen de fiets van de agent. De agent moest zelf achteruitstappen om niet geraakt te worden.

De bestuurder stopte niet maar reed gewoon door. Meerdere politie-eenheden gingen op zoek naar de auto. Op de Papendorpseweg werd de auto aan de kant gezet. In de auto zat alleen nog de 18-jarige bestuurder uit Utrecht. Hij werd aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau.

Vrouw gewond na aanrijding

UTRECHT Op de Brailledreef raakte dinsdagavond een vrouw op een fiets gewond nadat zij door een andere fietser van de weg was gedrukt. De veroorzaker reed door, maar werd later door de politie aangehouden.

Een 58-jarige vrouw uit Utrecht fietste rond 18.30 uur over het fietspad van de Brailledreef in de richting van de Einsteindreef. Uit tegenovergestelde richting kwamen twee mannen op een fiets aanrijden. De bestuurder van de fiets had het hele fietspad nodig en de vrouw had het vermoeden dat de mannen niet aan de kant gingen. De vrouw hield zoveel mogelijk rechts, maar kon niet voorkomen dat tijdens het passeren de mannen haar raakten.

De vrouw kwam hard ten val en raakte gewond. De mannen fietsten gewoon door. De politie werd gewaarschuwd en kon niet veel later één van de mannen, 31 jaar uit Utrecht, op de Kardinaal de Jongweg aanhouden. De man werd voor verhoor meegenomen naar het bureau.