Politie Gelderland-Midden

Regionaal

---

Verdachten in bewaring gesteld voor witwassen

Publicatiedatum: 16-6-2010 9:55:00

ARNHEM - De twee verdachten die dinsdag 8 juni werden aangehouden in een witwasonderzoek zijn in bewaring gesteld. Na een strafrechtelijk financieel onderzoek heeft de politie de twee Arnhemmers (43 en 42 jaar oud) aangehouden en een aantal goederen, waaronder taxi's in beslag genomen. Politie en Openbaar Ministerie sluiten meer aanhoudingen niet uit.

De twee hoofdverdachten, twee Arnhemmers van 43 en 42 jaar oud, worden verdacht van het witwassen van een aanzienlijke hoeveelheid geld. De verdachten zouden crimineel geld hebben witgewassen via een taxibedrijf. De recherche vermoedt bovendien dat de verdachten gefraudeerd hebben met hun administratie, om zo de (fictieve) inkomsten te kunnen verklaren.

Doorzoekingen en beslaglegging
De politie heeft dinsdag 8 juni op negen locaties in Arnhem ('t Broek, Rijnwijk en Elderveld), maar ook op twee locaties buiten de regio, doorzoekingen verricht. Daarbij werden in totaal negentig medewerkers van de politie Gelderland-Midden en andere opsporingsdiensten ingezet. Ook is gebruik gemaakt van een geldspeurhond en een drugsspeurhond. In totaal werden 3 personenauto's en 11 taxi's in beslag genomen. Tevens werd de administratie van het bedrijf in beslag genomen.

Samenwerking
De politie werkt in dit onderzoek samen met het Bureau Ontnemingswetgeving Openbaar Ministerie (BOOM), dat als taak heeft om ervoor te zorgen dat criminele winsten worden afgenomen.

Gelderland-Midden gaat voor de Pègels
Financiëel Economische Criminaliteit (FinEC) is één van de speerpunten van de politie Gelderland-Midden. Het afgelopen jaar was het korps één van de vijf FinEC pilotkorpsen in politie Nederland. Samen met vier andere politieregio's verbetert Gelderland-Midden de bestrijding van financieel-economische criminaliteit in Nederland. De focus van de politie ligt niet alleen op de zogenoemde patsers - snelle jongens in te dure auto's. Maar ook op de bezittingen van grotere criminelen, zoals drugshandelaren, wordt in binnen- en buitenland beslag gelegd. Daarbij neemt de politie de crimineel verkregen winsten en goederen af. Want criminaliteit loont niet!