Solliciteren kan bij Accent Jobs For People in 140 tekens.

11/06/2010 09:20

ACCENT JOBS FOR PEOPLE

Het fenomeen waarbij bedrijven Twitter als rekruteringstool gebruiken staat nog in zijn kinderschoenen. Toch lanceert uitzend-selectiebedrijf Accent Jobs for People nu al haar online platform waar werkzoekenden in 140 tekens kunnen solliciteren op vacatures voor interne functies (jobs bij Accent zelf). Twilliciteren op twacatures.

Twee modewoorden die verwijzen naar het solliciteren op vacatures aan de hand van een kernachtige boodschap gebasseerd op een tweet (twitter-bericht).

Dat Accent dit nu reeds lanceert is volgens Marketing Director Lieven Bonamie niet verwonderlijk. Lieven Bonamie: "we zien sinds verschillende jaren dat de lengte van een sollicitatiebrief of mail steeds korter wordt. Omdat twitteren een manier van communiceren is geworden willen we dit ook gebruiken als nieuw sollicitatiekanaal naast de traditionele manier van solliciteren."

De website www.twilliciteer.com maakt geen gebruik van Twitter, wel van de filosofie van de sociale netwerksite: de relevante informatie bundelen in 140 tekens. Lieven Bonamie: " We konden geen gebruik maken van Twitter zelf omdat een sollicitatie op een twacature dan publiek zou zijn. Daarom hebben we het twilliciteer platform opgericht om het confidentieel karakter te garanderen.

Solliciteren voor een job bij Accent zelf kan in 140 tekens op www.twilliciteer.com.

*** einde persbericht ***