Politie Utrecht

Persberichten Lekstroom, 11.15 uur

Utrecht, 11-06-2010

Burenruzie

NIEUWEGEIN Een man achtervolgde naar aanleiding van een burenruzie zijn buurman met een stroomstootwapen. De verdachte werd aangehouden.

Rond 22.55 uur kreeg de politie de melding van een burenruzie in Wijkersloot. Agenten gingen ter plaatse en spraken met twee vrouwen, 18 en 47 jaar oud en afkomstig uit Nieuwegein. Zij verklaarden net in het portiek woorden te hebben gehad met hun 42-jarige buurman. Dat ging over het uitlaten van hun honden. Daarna waren beide vrouwen naar buiten gelopen, waarna de buurman nog iets naar hen riep. De 47-jarige vrouw wilde haar 35-jarige echtgenoot uit zijn bed bellen, maar hij nam niet op, waarop de vrouw de politie belde.

Terwijl de agenten met haar spraken, kwam de melding dat op straat werd gevochten. Het bleek om de 42-jarige buurman en de 35-jarige echtgenoot te gaan, die kennelijk toch wakker was geworden. De agenten zagen dat de 35-jarige man achter de ander aanzat. Zij sprongen er tussen, waarbij de 42-jarige man zei, dat de ander met een stroomstootwapen bewapend was. De agenten zagen dat de 35-jarige man zijn hand achter zijn rug hield. Zij vorderden hem zijn handen te laten zien. Dat deed hij, maar zette het stroomstootwapen aan en wees in de richting van de agenten. Daarop trok één van hen zijn pistool en gebood de verdachte het wapen te laten vallen. Dat deed hij, waarna de agenten hem boeiden. De verdachte is naar het politiebureau overgebracht en is voor nader onderzoek ingesloten. De agenten namen het stroomstootwapen in beslag.

Alcoholcontrole

VIANEN/IJSSELSTEIN De politie heeft op donderdagavond 10 juni en in de nacht van donderdag op vrijdag 11 juni op drie plaatsen een alcoholcontrole gehouden.

Van 21.00 uur tot 23.45 uur controleerden agenten 427 bestuurders op de Kanaalweg in Vianen. Geen van hen had te veel gedronken.

Van 00.15 uur tot 03.00 uur werd tegelijkertijd gecontroleerd op de Utrechtseweg en het Nelson Mandelaplein in IJsselstein. In totaal moesten in IJsselstein 263 bestuurders een blaastest afleggen, negen van hen hadden te veel gedronken. De topper blies 565 ug/l, meer dan 2,5 keer het wettelijke maximum van 220 ug/l. Tegen de overtreders is proces-verbaal opgemaakt en zij kregen een rijverbod oplopend tot zes uur.

Agenten hielden de bestuurder van een auto aan omdat hij te veel had gedronken. Naast hem zat de eigenaar van de auto, een 47-jarige man uit Nieuwegein. De aangehouden verdachte gaf de Nieuwegeiner de sleutel van de auto. Daar de auto bij de controle in de weg stond, verzochten de agenten hen de sleutel van de auto te geven, zodat een agent de auto kon verzetten. De eigenaar kon dat zelf niet doen, vanwege alcoholgebruik. De Nieuwegeiner weigerde alle medewerking, ook toen hij werd gevorderd de autosleutel te geven. De agenten lieten een takelwagen komen en hielden de 47-jarige man aan. Hij werd naar het politiebureau overgebracht en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. Hij kan zijn auto bij de berger ophalen, tegen betaling van de sleepkosten.