Stadsdeel Amsterdam Centrum



---

Wmo-platform zoekt nieuwe leden

8 juni 2010

Heeft u een mening over de Wmo-voorzieningen in stadsdeel Centrum? En wilt u daar over meepraten? Word dan lid van het Wmo-platform.

Wmo-platform zoekt nieuwe leden

Heeft u een mening over de Wmo-voorzieningen in stadsdeel Centrum? En wilt u daar over meepraten? Word dan lid van het Wmo-platform!

Het Wmo-platform is samengesteld uit zeven bewoners van stadsdeel Centrum. Vorig jaar mei werden zij door het dagelijks bestuur formeel benoemd als lid. Sindsdien is het Wmo-platform een officieel adviesorgaan dat gevraagd en ongevraagd adviezen kan uitbrengen aan het dagelijks bestuur. Bewoners van de binnenstad kunnen zo op een directe manier invloed uitoefenen op het beleid.

Breed terrein

Het Wmo-platform adviseert het stadsdeelbestuur over onderwerpen die over de vorming, uitvoering en evaluatie van het Wmo-beleid gaan. Het werk van het Wmo-platform beslaat een breed terrein: o.a. vrijwilligerswerk, participatie, mantelzorg, voorzieningen voor gehandicapten, jeugd, informatie over voorzieningen en maatschappelijke dienstverlening.

Nieuwe leden welkom

Het platform is op zoek naar nieuwe leden. Om lid te kunnen worden van het Wmo-platform gelden wel enige voorwaarden: zo moet u kennis van en/of affiniteit hebben met de terreinen wonen, zorg en welzijn; affiniteit hebben met één of meer Wmo-doelgroepen (ouderen, gehandicapten, mantelzorgers of vrijwilligers); enig inzicht hebben in maatschappelijke en politieke verhoudingen én inwoner zijn van stadsdeel Centrum. Geldt dit voor u en wilt u meedenken en daadwerkelijk meedoen, dan verzoeken wij u zich aan te melden. Dat kan per mail (zie onder). Het platform vergadert vier keer per jaar.

Wmo

Iedereen moet zo lang mogelijk zelfstandig kunnen wonen. En iedereen moet kunnen meedoen in de samenleving. Dat geldt voor jonge en gezonde mensen, maar ook voor ouderen en mensen met een beperking. Om dit mogelijk te maken is er de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo).

Soms lukt zelfstandig wonen niet (meer) op eigen kracht. Vaak kunnen familie, vrienden en buren dan helpen. De Wmo draagt ertoe bij dat álle burgers kunnen meedoen in de samenleving. De Wmo is van kracht sinds 1 januari 2007 en verving de Welzijnswet, de Wet voorzieningen gehandicapten (WVG) en delen van de Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten (AWBZ). De gemeenten voeren de Wmo uit. Zij hebben veel beleidsvrijheid om de uitvoering zelf vorm te geven, waardoor de uitvoering per gemeente kan verschillen.

Lid worden van het Wmo-platform? Aanmelden kan via e-mail wmoplatformac@gmail.com. Meer informatie: www.centrum.amsterdam.nl > Zorg en welzijn > Wmo-platform.

---