Ingezonden persbericht
Monnickendam, 07 juni 2010
Persbericht
JEROEN BAVELAAR VAN BOKKEDOORNS (**) NAAR POSTHOORN (*)
Jeroen Bavelaar vertrekt na vijf jaar als souschef van Lucas Rive bij twee sterrenrestaurant Bokkedoorns. De 33-jarige topkok stapt medio juni over naar sterrenrestaurant Posthoorn waar hij naast patron Marc Boeljon verantwoordelijk wordt voor de culinaire leiding. Hij vervangt daarmee Rogier van Dam.
DE NIEUWE GENERATIE
Bavelaar wordt al lange tijd getipt als een van de meest talentvolle opvolgers van de huidige generatie topchefs in Nederland. Niet zo vreemd, want koken zit in het bloed bij Bavelaar. Zijn ouders hadden vroeger een banketbakkerij. Jeroen ging na de basisschool dan ook naar het ROC banketbakken in Rotterdam. Al snel kwam hij erachter dat hij kok wilde worden. Wat volgde was een imposante carrière bij verschillende restaurants. Bij Kasteel van Rhoon kreeg hij alle ruimte van Meester-kok Aart van der Hoek. Daarna vetrok hij naar het Westen van het land voor zijn eerste kennismaking met Lucas Rive. Na zijn kennismaking met de Bokkedoorns kookt Jeroen samen met Jonnie Boer bij De Librije en ontwikkeld zich daar razend snel tot souschef. Daar maakt hij als souschef mee dat De Librije in 2004 de derde ster ontvangt. In 2006 keert hij terug naar zijn grote voorbeeld en leermeester Lucas Rive. Nu is hij klaar om samen met Marc Boeljon de Posthoorn naar de culinaire top van Nederland te br
engen.
LUCAS RIVE
Bavelaar wordt in zijn keuze aangemoedigd door zijn leermeester Lucas Rive. Het is een verlies voor de Bokkedoorns maar het is het juiste moment en een prachtige uitdaging. Jeroen is ervan overtuigd dat de Posthoorn zich hiermee verder in de top van de Nederlandse gastronomie weet te werken.
PERFECT PASSENDE KOOKSTIJL
Er is bewust gekozen voor de komst van Bavelaar. Het huidige team van de Posthoorn is al jaren stabiel en de huidige souschef, Thijs Steur, is bij de start van de Posthoorn begonnen als chef de parti en doorgegroeid. Hij kent de kookstijl van de Posthoorn door en door. Met de komst van Bavelaar borduurt Posthoorn niet alleen voort op de huidige stijl maar innoveert ook. Marc Boeljon: "Jeroen is niet alleen gekozen vanwege zijn kwaliteiten maar vooral ook vanwege zijn perfect aansluitende kookstijl. We zetten de huidige uitgezette lijn voort met Thijs Steur als souschef maar kunnen het team met toptalent Bavelaar verder ontwikkelen tot de top van culinair Nederland. Wellicht een eigenwijze keuze maar voor voor ons de enige juiste".
POSTHOORN VOLGT EIGENWIJS Z'N WEG
Ruim 5 jaar geleden begon Patron Marc Boeljon Restaurant Posthoorn. De successen zijn uniek te noemen. Zo ontving de Posthoorn al na het eerste jaar een Bib Gourmand van Guide Michelin enwaren ze genomineerd voor beste hotelconcept van het jaar 2006. Ze stonden ze in de top 25 van meest bijzondere restaurants en zijn toegetreden tot de Top100 (Lekker). Als klap op de vuurpijl heeft de Posthoorn in 2008 een Michelinster mogen ontvangen. Gevestigd in een Rijksmonumentaal pand bevindt Restaurant Posthoorn zich In het idyllische Zuiderzeestadje Monnickendam. Een oase van rust op een steenworp afstand van het drukke Amsterdam. Het restaurant is onderdeel van het kleinschalige Hotel Posthoorn en bezit vijf luxe themasuites.
Einde Persbericht
Ingezonden persbericht