Nederlandse Tafeltennisbond


Hoogerheide decor Finales Nationale Jeugdmeerkampen 3-6-2010

Verdeeld over acht categorieën spelen zaterdag 5 en zondag 6 juni in Hoogerheide 96 spelers de finales van de Nationale Jeugdmeerkampen 2009/2010. Voor deze finales hebben de beste twaalf jongens en meisjes in de vier leeftijdscategorieën junioren, cadetten, pupillen en welpen zich gedurende het afgelopen seizoen geplaatst. Het evenement wordt georganiseerd door de Nederlandse Tafeltennisbond (NTTB) en Hotak'68.

Alle uitslagen kunnen LIVE via de NTTB-website gevolgd worden.

Pepijn Leppers is één van de favorieten bij de jongens junioren tijdens de NJM-finales. (FOTO: © NTTB)

In elke categorie wordt een twaalfkamp gespeeld over twee dagen. Op zaterdag worden zes en op zondag de resterende vijf wedstrijden van de meerkamp gespeeld. De finales van de Nationale Jeugdmeerkampen zijn het laatste grote jeugdtoernooi van het tafeltennisseizoen, waarbij de laatste tickets voor de Europese Jeugdkampioenschappen (EJK) komende zomer verdiend kunnen worden.

In elke categorie is de absolute top van het Nederlandse jeugdtafeltennis aanwezig. Voor mede-organisator Hotak´68 speelt jeugdinternational Dianne Overbeeke bij de meisjes junioren. De deelname van topfavoriete Britt Eerland, komende zomer actief bij de Jeugd Olympische Spelen, lijkt vanwege een enkelblessure uitgesloten.

Ook bij de jongens cadetten komen Europese toppers aan de tafel. Koen Hageraats, eveneeens jeugd Olympiaganger, zal het in die klasse ondermeer opnemen tegen Rajko Gommers, nationaal kampioen Cosmin Stan en Laurens Tromer.

De wedstrijden worden op zestien tafels gespeeld in MFC Kloosterhof in Hoogerheide. Op zaterdag beginnen de wedstrijden om 11:00 uur en is het einde rond 18:00 uur. Op zondag starten de wedstrijden om 10:00 uur en zullen de laatste wedstrijden rond 16:00 uur klaar zijn.

NTTB/HH/Hotak68