Gemeente Haren

5 juni: Open dag gemeente Haren

Gevarieerd programma voor jong en oud van 11.00 tot 16.00 uur

28/05/2010

Tijdens de braderie op zaterdag 5 juni gooit de gemeente Haren haar deuren weer open van 11.00 tot 16.00 uur tijdens de jaarlijkse open dag. In de hal van het gemeentehuis, de trouwzaal en voor het gemeentehuis op het plein vinden allerlei activiteiten plaats.

Open dag1

Voor jong en oud is een gevarieerd programma samengesteld. In de hal van het gemeentehuis Is er informatie te vinden over verschillende projecten in de gemeente zoals Meerweg, DHE en Raadhuisplein. Wilt u iets weten van het Lokaal Loket of bent u op zoek naar een vrijwilligersvacature? Daarvoor kunt u ook terecht tijdens de open dag. In de hal van het gemeentehuis kunt u een kijkje nemen in het historische archief van Haren: foto's, boekjes, plattegronden, ansichten etc. Er zijn vergrote ansichten die u mee kunt nemen.

Open dag2

Schmink

Voor de kids zijn er twee schminkers aanwezig tussen 13.00 en 15.00 uur. De schminkers zijn te vinden aan de rechterkant van de ingang van het gemeentehuis. De brandweer is aanwezig op het Raadhuisplein met een auto. Ook geven zij onder andere informatie over brandpreventie.

Muziek van 't Clockhuys-CKC

't Clockhuys-CKC zorgt voor informatie en de muzikale omlijsting met bijdragen van Capriccio Clarinet Orchestra o.l.v. John de Beer om 12.30 uur, Sax en Zo om 13.00 uur en strijkers o.l.v. Meike Post Uiterweer om 14.00 uur. De muziek en de kraam van 't Clockhuys-CKC zijn te vinden voor de ingang van het gemeentehuis.

Open dag3

Op het podium van Haren FM (ter hoogte van Intermezzo) is een powerpointpresentatie te zien van het nieuwe gemeentehuis. Op het Raadhuisplein is ook een politieke markt i.h.k.v. de Tweede Kamerverkiezingen en kunt u een regenton aanschaffen.

Open dag4

Afvalwagen

Binnenkort gaat er een nieuwe afvalwagen rijden in de gemeente Haren: een zogenaamde `zijlader'. De Milieudienst Groningen is op het Raadhuisplein om de zijlader te demonstreren en onder andere voorlichting te geven over welke consequenties dit heeft voor het plaatsen van de containers aan de weg.

Open dag5

Lezing gemeentesecretaris

Gemeentesecretaris Eppo van Koldam houdt van 13.30 tot 14.30 uur in de trouwzaal van het gemeentehuis een lezing over de burgemeesters van Haren in de 19e eeuw (Laclé, Van Trojen, De Sitter, Jorissen en Quintus). Dit is een herhaling van een succesvolle lezing, die Eppo begin 2009 heeft gehouden in het kader van de Harener Haardvuurverhalen. Uiteraard wordt de lezing ondersteund met gebruik van foto's van oud-Haren uit het gemeentearchief.

College `de lucht in'

De bouw van het nieuwe gemeentehuis heeft het hoogste punt bereikt. Hier wordt op een bijzondere wijze aandacht aan besteed door het nieuwe college rond 15.00 uur bij het nieuwe gemeentehuis. Het college gaat hierbij letterlijk `de lucht in'.

Op het podium van Haren FM wordt de hele dag aandacht besteed aan de activiteiten van de open dag en de braderie.

Kortom: genoeg te beleven voor jong en oud.

Graag zien wij u de 5 de juni!

Foto schmink: www.kinderfeestjesgroningen.nl