Gemeente Voorschoten

Dag van de Bouw

LogoDeBouwMaaktHet Op zaterdag 5 juni is de Dag van de Bouw. Belangstellenden kunnen tussen 10.00 uur en 16.00 uur een kijkje nemen achter de hekken op nieuwbouwterreinen. In Voorschoten kunt u twee bouwobjecten bezoeken: in Krimwijk ll en Voorsche Park.

In Krimwijk ll bouwt bouwbedrijf Panagro momenteel op hoog niveau sociale huurwoningen in opdracht van Woonzorg Nederland (seniorenhuisvesting). Het bouwcomplex wordt opgetrokken in de jugendstilstijl van de aangrenzende woonwijk. Elk half uur start een rondleiding door de gebouwen C en D. Deelplan
C krijgt een parkeergarage met bergingen, 60 woningen en zorgunits. Bouwdeel D bevat naast een parkeerkelder met bergingen een binnenterrein met een overdekt atrium met 67 woningen en een recreatievoorziening. Het bezoekadres is Annie M.G. Schmidtlaan.

In het voormalige Van der Hoevenpark, oftewel Voorsche Park, wordt al gewoond maar ook nog volop gebouwd. De wijk is ontworpen in dertiger-jarenstijl en de moeite van een bezoekje zeker waard. Het terrein is te bereiken via de parkeerplaats van de Albert Heijn aan de Wijngaardenlaan. Medewerkers van Heijmans heten het publiek welkom, geven informatie over het project en verzorgen rondleidingen. De koffie staat klaar.

Meer informatie is te lezen op de website van de Dag van de Bouw.
* 17 mei 2010