Politie Utrecht

Persberichten Utrecht stad, 09.00 uur

Utrecht, 02-06-2010

Bedreiging chauffeur

UTRECHT- Op dinsdag werd een man aangehouden omdat hij en buschauffeur mondeling had bedreigd. Omstreeks 14.35 uur kreeg de politie de melding dat een buschauffeur mondeling was bedreigd door een passagier. Agenten reden direct naar het Westplein en de 32-jarige man uit Utrecht werd aangehouden en ingesloten. De 30-jarige chauffeur uit Utrecht deed aangifte. Waarom de man tot deze daad is gekomen is nog onbekend.

Autokraker aangehouden

UTRECHT- Op dinsdag werd een man aangehouden nadat hij gepoogd had in te breken in een auto.

Omstreeks 12.45 uur kreeg de politie de melding dat twee beveiligingsmedewerkers een autokraker hadden gepakt op de Churchilllaan. De man verzette zich hevig maar kon toch worden vastgehouden. Agenten namen de man, 38-jarige uit Utrecht, over en hij werd ingesloten voor verhoor. Bij de auto was geen schade ontstaan en door vroegtijdige ontdekking van de beveiligers kon erger worden voorkomen.

Te veel

UTRECHT- Op woensdagochtend werd een jongen op een scooter aangehouden omdat hij veel te veel gedronken had. Omstreeks 04.25 uur wilden agenten een scooterrijder controleren in de omgeving van de Rubenslaan. Hij had hier kennelijk geen zin in en reed door. De jongen, 17-jaar uit Utrecht, werd klemgereden en aangehouden. Hij bleek te hebben gedronken en op het politiebureau blies hij 630 ug/l. Zij rijbewijs werd ingenomen.

Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Valse dief

UTRECHT- Op dinsdagmiddag werd een vrouw bestolen van haar tas toen ze behulpzaam wilde zijn.

Omstreeks 20.30 uur stond een 30-jarige vrouw uit Utrecht bij het Julianapark. Een onbekende man sprak haar aan en vroeg hoe laat het was. De vrouw zette haar tas op de grond en vervolgens pakt de man de tas en rende hard weg. De man, getinte huidskleur en een normaal postuur, rende hard weg en verdween met de tas. De politie heeft de zaak in onderzoek en verzoekt getuigen contact op te nemen via 0900-8844.

Auto-inbrekers aangehouden

UTRECHT De politie heeft in de nacht van dinsdag 1 op woensdag 2 juni twee mannen aangehouden omdat zij ingebroken hadden in een auto.

Rond 04.30 uur kreeg de politie meerdere meldingen dat twee mannen bezig waren in te breken in een auto die geparkeerd stond op de Rhodosdreef. Op weg naar de Rhodosdreef zagen agenten op de Naxosdreef twee mannen, die aan het signalement voldeden, op een scooter rijden. Bij het zien van de politie sprong de passagier van de scooter.

De 23 jarige man uit Bilthoven kon direct worden aangehouden. De bestuurder reed door. Na een korte achtervolging stopte de bestuurder op de Kruising Wolgadreef met de Moldaudreef. De 19-jarige man uit Utrecht werd aangehouden. Het tweetal werd voor verhoor meegenomen naar het bureau.