Will Moerer volgt Kees Jansma op als general manager Sport1

13/05/2010 18:00

Sport1

Amsterdam, 13 mei 2010 - Chellomedia heeft Will Moerer (54) per 1 juni benoemd tot general manager van Sport1. In deze positie wordt hij verantwoordelijk voor de operationele, commerciële en strategische activiteiten van de sportzender. Will Moerer is de opvolger van Kees Jansma (62). Jansma, die al sinds de lancering het gezicht is van Sport1, zal voorlopig wel als presentator aan Sport1 verbonden blijven.

Will Moerer is momenteel Algemeen Directeur van Eyeworks Sport, dat naast de productie activiteiten voor Sport1, een groot aantal sport producties verzorgt voor onder meer RTL en SBS. In 2005 kocht Eyeworks "WK Producties", het productiebedrijf van Moerer en Jansma, en doopte het om tot "Eyeworks Sport". Moerer was eerder Adjunct Algemeen Directeur bij abonneezender Canal+, de voorloper van Sport1 (en daarvoor Filmnet) en eveneens actief binnen het Commissariaat voor de Media.

"Vanuit mijn rol bij Eyeworks heb ik de ontwikkeling van Sport1 van zeer nabij kunnen volgen. Nederland is steeds meer bereid te betalen voor een beter sportaanbod op televisie. Door de verdere digitalisering staat abonneetelevisie aan het begin van een nieuwe groeispurt. Ik heb veel zin in deze uitdaging", aldus Will Moerer.

Kees Jansma, general manager van Sport1: "Ik me heb de afgelopen 1.5 jaar met veel plezier ingezet als general manager van Sport1. We hebben momenteel een record-aantal abonnees en zijn erin geslaagd de contracten van de belangrijkste sportrechten te verlengen tegen aanzienlijk lagere kosten. Nu Sport1 in een rustiger vaarwater is gekomen en de zender met de ervaring van Will in goede handen komt, is dit een perfect moment om een stap terug te doen. Ik ben ervan overtuigd dat Sport1 onder leiding van Will Moerer verder zal groeien. Overigens neem ik nog niet helemaal afscheid van Sport1 want ik zal voorlopig de presentatie van de programma's voor mijn rekening blijven nemen".

Groei van Sport1

Sport1 heeft zijn plaats in het medialandschap sinds de lancering in februari 2006 veroverd en heeft alle belangrijke rechtenpakketten voor het internationale voetbal en tevens andere veelbekeken topsport voor de komende jaren vastgelegd. De abonnees van Sport1 zijn dus verzekerd van onder andere de UEFA Champions League, de Engelse Premier League, de Spaanse Primera División, de Duitse Bundesliga, veel tennis en golf. In september is het KLM Open voor het eerst bij Sport1 te zien.

Komende zomer besteedt Sport1 dagelijks uitgebreid aandacht aan het WK voetbal en is Wimbledon op meerdere kanalen gelijktijdig en in HD rechtstreeks te volgen. Daarnaast is Sport1 drukdoende om de zomerprogrammering van 2011 in te vullen en werd de Copa América vorige week vastgelegd.

Sport1 is inmiddels op alle belangrijke digitale TV platformen (kabel en satelliet) te zien. Recent werd er ook een overeenkomst met KPN Interactieve TV bereikt en zijn de beste voetbalwedstrijden sinds kort bij UPC via pay-per-view voor mensen zonder een Sport1 abonnement beschikbaar.

Samen met zusterzender Film1 rapporteerde Sport1 per 1 februari 2010 een record-aantal van 430.000 abonnees, een groei van 18% ten opzichte van 1 februari 2009 en ruim 2.5 keer zoveel sinds de start van de zenders in 2006. Na moeilijke beginjaren komt Sport1 nu steeds dichter bij winstgevende exploitatie. Dit is vooral te danken aan scherpere onderhandelingen over uitzendrechten en een stijging van abonnee-aantallen.





http://www.www.sport1.nl