Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Zaltbommel, 1 juni 2010

Betaalindustrie op de schop!
Synotion helpt banken hun betaalomgeving te moderniseren

Synotion start per 1 juni 2010 met activiteiten gericht op 'het op de juiste manier inrichten van bedrijfsprocessen' onder het label Synotion Business Process Sourcing. De eerste uitgewerkte propositie is gericht op de betaalindustrie.

Door de komst van SEPA (Standard European Payment Area) en PSD (Payment Service Directory) dienen banken te voldoen aan de verplichte Europese integratie van betaalsystemen en bedrijfsprocessen. Banken worden hierdoor geforceerd hun huidige betaalomgeving aan te passen.

Synotion Business Process Sourcing ondersteunt banken met het definiëren van een nieuwe payments-strategie, het biedt een SEPA compliancy assessment, het geeft inzicht in sourcing oplossingen (In-house, outsource or White label) en de dienst ondersteunt bij de herinrichting en modernisering van de betaalomgeving (payments sourcingstrategie, leveranciersselectie, sourcingtransactie, inrichten retained organisatie en contractmanagement).

Synotion is de eerste en enige organisatie die een uitgewerkte dienst aanbiedt op het gebied van sourcing binnen de betaalindustrie. Onder leiding van Robert Blanken is een speciaal payments team opgericht met jarenlange ervaring op het gebied van bankieren en transactieverwerkende omgevingen. Dit team is in staat om vanuit de positie van de bank na te denken over de rol die het betaalcomplex vervult in de organisatie. Als gevolg van deze rol, en een uitgebreide domein/marktkennis kan een heldere payments-sourcingstrategie worden geformuleerd en uitgewerkt. Deze strategie kan vervolgens met hulp van Synotion worden vertaald in het (her)inrichten en herbeleggen van (onderdelen van) de betaalketen.

Naast de huidige focus op de betaalindustrie zal Synotion spoedig haar business process sourcingdiensten uitbreiden.

Over synotion
Sinds 1999 speelt Synotion een actieve rol in de Nederlandse, Belgische en Spaanse markt op het gebied van Governance en Sourcing. Specialisme van Synotion is het inrichten van relaties tussen verschillende partijen om vervolgens optimaal rendement uit de situatie voor beide partijen te halen.

Het Synotion team bestaat uit senior consultants, die zich kenmerken door integriteit, pragmatisme en een zeer hoge mate van betrokkenheid. Business doelstellingen worden daadwerkelijk bereikt door ons deskundig management van verwachtingen en risico's en onze persoonlijke en mensgerichte aanpak. Synotion richt zich niet enkel en alleen op de getekende contracten, de deal, maar vooral ook op het bouwen van wederzijds vertrouwen en gezonde relaties tussen de betrokkenen en al meer dan 10 jaar stellen klanten als ING, KPN, Politie, Essent, Office Depot, Heijmans, Ericsson, ProRail, Ricoh, Microsoft, Interpolis, Wegener, NXP en Robeco hun vertrouwen in onze kennis en ervaring.