PERSBERICHT

Hilversum, 1 juni 2010

Nieuwe single Friction internationale potentie
Clubsong 'Wine It' combineert Nederlands, Engels, Hausa en Swahili

'Wine It' is de opvolger van 'Mijn Alles' en net zoals op die single komt Friction's unieke combinatie van stijlen weer goed tot zijn recht. Met een Nederlandse rap, een Engels dancehall-refrein, een flow in Friction's eigen taal Hausa en een vers in het Swahili door de rapper Walid, heeft 'Wine It' voor ieder wat wils.

Friction is here to stay, dat is inmiddels wel duidelijk. Sinds hij in 2006 vanuit Ghana naar Nederland is gekomen om te studeren aan de Rockacademie in Tilburg, focust Friction zich op zijn muziekcarrière hier. Met succesvolle optredens op vele podia en na het uitbrengen van zijn single 'Mijn Alles' heeft hij een flinke stap gezet in zijn muziekcarrière. 'Mijn Alles' is een grote hit op het populaire jongerenstation FunX geworden, en Friction is verschenen in diverse media.

Hitpotentie
Het uitbrengen van 'Wine It' is de volgende mijlpaal voor deze getalenteerde Afrikaanse artiest. 'Wine It' is een internationale track, en met de swingende Afrikaanse beat en soepel lopende rapflows meteen een garantie voor een heuse clubhit. Een prachtige videoclip erbij maakt het geheel compleet.

Het nummer met de bijbehorende videoclip is nu te bekijken op Friction's website www.friction-music.com. De single is ook te koop via de webshop van deze website.