Eurindustrial

Wisseling van de wacht bij Eurindustrial N.V.


01-06-2010

Eurindustrial N.V. in Arnhem heeft per 1 juni een nieuwe directie benoemd. Koos Pons, die Eurindustrial in 1999 oprichtte, wordt opgevolgd door de heren Jan Brouns en Arthur Verkerk.

Brouns en Verkerk hebben in diverse functies al uitgebreide ervaring met logistiek vastgoed opgedaan. Koos Pons treedt op 1 juni terug als directeur, maar zal tot 1 januari 2012 als adviseur aan Eurindustrial verbonden blijven. Dankzij Eurindustrial en de inspanningen van Koos Pons is het beleggen in logistiek vastgoed tot een volwaardige beleggingscategorie voor institutionele beleggers uitgegroeid.

Eurindustrial is een onafhankelijke vastgoedbeleggingsmaatschappij die belegt in logistiek vastgoed in Nederland. In de vastgoedportefeuille zijn vijftien logistieke centra opgenomen, die in totaal bestaat uit 191.699 m² op- en overslagruimte en 20.872 m² kantoren. Het belegd vermogen van Eurindustrial bedroeg ultimo 2009 EUR 127.156.000. Die portefeuille werd eind 2009 met 58,64% eigen vermogen gefinancierd. Er wordt momenteel door zestien institutionele beleggers in het aandelenkapitaal deelgenomen.

Eurindustrial ondervond het afgelopen boekjaar de gevolgen van de economische en financiële crisis aan den lijve. Hoewel het totale beleggingsresultaat in 2009 fors steeg, daalden het belegd vermogen en het eigen vermogen door de negatieve herwaardering van de objecten in de vastgoedportefeuille. In het lopende boekjaar verwacht Eurindustrial een voorzichtig herstel van de financiële markten, waardoor de waarde van de vastgoedportefeuille min of meer zal stabiliseren. Daarnaast verwacht Eurindustrial dat er zich in 2010 interessante aankoopmogelijkheden voor logistieke centra kunnen voordoen. Omdat ook institutionele beleggers eind 2009 signalen afgaven, dat ze een uitbreiding van beleggingen in vastgoed weer in overweging nemen, verwacht Eurindustrial, dat in boekjaar 2010 weer een groei van zowel het belegd vermogen als het eigen vermogen mogelijk is.