NEN


Nieuwe richtlijn training personeel in cosmetica industrie

dinsdag 1 juni 2010, 14:13

In maart is een nieuwe praktijkrichtlijn verschenen voor training van personeel in de cosmetica industrie. Het is NPR-ISO/TR 24475 'Cosmetics
- Good Manufacturing Practices - General training document'. Dit technische ISO-rapport is als NPR in Nederland gepubliceerd. Een NPR is geen normdocument maar een informatief, educatief document (NPR staat voor Nederlandse praktijkrichtlijn).

Deze praktijkrichtlijn sluit aan bij de norm NEN-EN-ISO 22716:2007 `Cosmetica - GMP - Richtlijn voor Good Manufacturing Practices'. De norm voor GMP is een standaard die een algemene (generieke) omschrijving geeft voor de bedrijfsvoering in de productieomgeving. Het beschrijft een kwaliteitsborgingssysteem voor de productie, controle, opslag en logistiek in de farmaceutische industrie, de cosmetische industrie en de voedingsmiddelenindustrie, met uitzondering van veiligheidsaspecten voor personeel of milieu.

Meer informatie
Aanvullende informatie over normalisatieactiviteiten op het gebied van cosmetica kunt u inwinnen bij Yvonne van 't Westende, Consultant Voeding & Zorg, telefoon (015) 2 690 292, of email: landbouw@nen.nl. zie ook de volgende gerelateerde onderwerpen:
NEN-EN-ISO 22716:2007 en (Norm) NPR-ISO/TR 24475:2010 en (Norm) NEN Agro-Foodmail (Publicatie)