FNV Bondgenoten

FNV Bondgenoten: werknemers Hanos willen respect en waardering

Morgenmiddag om 12:00 uur overhandigt vakbond FNV Bondgenoten namens de Hanos-werknemers een petitie aan Jaap van de Kamp, vestigingsdirecteur bij Hanos Apeldoorn.

De werknemers vragen hierin om respect en waardering. Uit angst voor represailles dragen de aanwezige werknemers maskers. Ze roepen hun werkgever tevens op om met de vakbond te gaan praten over de toepassing van de cao Groothandel in Levensmiddelen (GIL).

Arie van der Pijl, bestuurder FNV Bondgenoten: "Het rommelt al tijden bij Hanos en het aantal voorbeelden van intimidaties richting werknemers neemt toe. Er is geen sprake van vrijheid van vakbondswerk, sterker nog: dit wordt bestraft. De werknemers willen dat er een eind komt aan de respectloze houding van Hanos."

In de petitie vragen de werknemers hun werkgever normale omgangsvormen in ere te herstellen binnen Hanos. Ze willen tevens dat Hanos bereid is overleg te voeren over toepassing van de GIL-cao dan wel over een gelijkwaardig arbeidsvoorwaardenpakket.

Van der Pijl: "Het is tekenend dat in de petitie wordt gevraagd dat er geen represailles volgen voor de werknemers die de petitie hebben ondertekend. Ik heb groot respect voor de 200 mensen die - ondanks hun angst - toch hun handtekening hebben gezet."

Bij Hanos Apeldoorn werken circa 100 mensen. De petitie is tevens door werknemers van vestigingen in Zwolle, Groningen, Amsterdam, Heerenveen en Nijmegen ondertekend. In totaal heeft een derde van de werknemers van de benaderde vestigingen zijn handtekening gezet.