Gemeente Alkmaar


deuren

Cultuurportal www.hetverhaalvanalkmaar.nl opent zijn virtuele deuren

Alkmaar, 25 mei 2010

Donderdag 27 mei opende de website www.hetverhaalvanalkmaar.nl zijn virtuele deuren. Eén site voor al het culturele erfgoed van Alkmaar. Een ambitieus project van de gemeente Alkmaar, Bibliotheek Kennemerwaard, het Regionaal Archief Alkmaar en het Stedelijk Museum Alkmaar. Wethouder Cultuur Wim van Veen is donderdag aanwezig om de officiële openingshandeling te verrichten.

Alle informatie op een plek
Voor iedereen die geïnteresseerd is in de (kunst)geschiedenis van Alkmaar is deze online portal dé manier om informatie te vinden. De databases van Bibliotheek Kennemerwaard, Regionaal Archief Alkmaar en Stedelijk Museum Alkmaar zijn al aangesloten, evenals het Monumentenregister van de gemeente Alkmaar. Het is de bedoeling dat ook andere gemeentelijke erfgoedinformatie en erfgoedinstellingen aan de portal worden toegevoegd.
Eén druk op de knop
Wilt u bijvoorbeeld alles weten over de dames Vlaanderen of van het Beleg van Alkmaar in 1573, dan kunt u met één druk op de knop alle relevante boeken, documenten, kaarten en fotogegevens oproepen. Specialistische kennis van wat iedere instelling in huis heeft, is niet meer nodig: de vragen van de gebruiker worden automatisch vertaald naar de diverse collecties.