Gemeente Lisse

Roadshow Het Nieuwe Rijden in Lisse

Het nieuwe rijden

De Milieudienst West-Holland organiseert dit voorjaar een roadshow Het Nieuwe Rijden door de regio Holland Rijnland. Na de start van de roadshow op 24 april in Noordwijk gaat de roadshow op 29 mei door naar Lisse en Katwijk.

Wat is het nieuwe rijden?

Het Nieuwe Rijden is een moderne en veilige rijstijl, waarmee minder brandstof wordt verbruikt. Dit bespaart kosten en is ook nog eens goed voor het milieu. Door de tips van Het Nieuwe Rijden toe te passen, bespaart u al snel 10% brandstof. Denk bijvoorbeeld aan op tijd opschakelen, regelmatige controle van de bandenspanning en de auto laten uitrollen in de versnelling als u snelheid moet minderen.

Naast het aanpassen van de rijstijl is de bandenspanning ook een belangrijk onderdeel van Het Nieuwe Rijden. Meer dan de helft van alle autos rijdt met een te lage bandenspanning. Met de juiste bandenspanning verbruikt u minder brandstof, rijdt u veiliger en slijten uw banden minder.

Volgens de principes van Het Nieuwe Rijden rijdt u zuiniger, schoner en met minder slijtage en onderhoud.

Gratis bandenspanning meten

Op 29 mei vindt in Lisse bij Tuincentrum Overvecht van 09:30 tot 17:00 uur een bandenspanningactie plaats. Hier kunt gratis uw bandenspanning laten meten ontvangen en laten bijvullen. Daarnaast ontvangt u speciale ventielen die aangeven of de banden nog op spanning zijn.

Meer informatie

Wilt u meer informatie over het nieuwe rijden of tips om het nieuwe rijden toe te passen? Kijk dan op de website van de campagne.