Politie Gelderland-Zuid

Weer aanhoudingen in onderzoek inbraken

Bommelerwaard, 01-05-2010 o De recherche in politiedistrict De Waarden heeft na de eerdere aanhoudingen in het onderzoek naar de woninginbraken in de Bommelerwaard, weer 3 verdachten aangehouden. De verdachten zijn afkomstig uit Zaltbommel (20 jr.) en de gemeente Maasdriel (21- en 34 jr.) De 20-jarige wordt verdacht van het medeplegen van inbraken, beide andere verdachten van het helen van gestolen goederen.

Het rechercheteam doet al enige tijd intensief onderzoek naar de woninginbraken die plaatsvinden in de gemeenten Maasdriel en Zaltbommel. Begin vorige week zijn de eerste twee verdachten aangehouden, beiden afkomstig uit de gemeente Maasdriel. Dit tweetal wordt verdacht van het plegen van meerdere inbraken. Beiden worden donderdag voorgeleid bij de Raadkamer in Arnhem. Het onderzoek loopt door en daarin worden meer aanhoudingen verwacht.

Gestolen buit

In dit onderzoek zijn diverse goederen aangetroffen die vermoedelijk van de inbraken afkomstig zijn. Het gaat onder andere om gereedschap, computers en filmcameras. De recherche neemt contact op met de rechtmatige eigenaren cq. aangevers.

Preventiemaatregelen
Naast de opsporing en aanpak door de politie van de daders en dadergroepen is het voorkomen van (woning)inbraak nog altijd beter. Enkele zaken die u bijvoorbeeld kunt ondernemen om diefstal te voorkomen:

* Zorg dat uw waardevolle spullen niet direct in het zicht van het raam staan of liggen.

* Laat s avonds meer dan een spaarlamp branden als u de woning verlaat.

* Sluit uw raamslot af met de sleutel en berg de sleutel weg.
* Sluit ramen en deuren, ook bij kortdurend vertrek en ook op uw balkon.

* Maak afspraken met buren over sociaal toezicht.
* Laat geen voorwerpen buiten staan die gebruikt kunnen worden als klimhulpje.

* Hang geen (auto) sleutels in het zich of op een plaats die direct voor het grijpen ligt; inbrekers maken soms gebruik van zogenaamde hengels. Met een lange stok of zelfgemaakte hengel en daaraan bevestigde haak wordt door de brievenbus gehengeld. De sleutelbos die aan een sleutelkastje of op een haltafeltje ligt kan met wat handigheid aangehaakt worden.

Kijk voor meer tips op de politiesite onder Preventie (1)

Laatst gewijzigd 01-06-2010 14:19 | © Regio Gelderland-Zuid |