RTL Group

Stijgende lijn RTL Lounge zet door

Het digitale themakanaal RTL Lounge houdt in mei de stijgende lijn van de afgelopen maanden vast. De vrouwenzender bereikte 1,3 miljoen unieke kijkers (6+), wat een groei betekent van 10% ten opzichte van april (1,2 miljoen unieke kijkers). In de doelgroep Vrouwen 13+ wist RTL Lounge over de afgelopen twee maanden een stijging van 26% te behalen. In maart keken nog 581.000 unieke bezoekers in deze core doelgroep, in april en mei waren dat er respectievelijk 692.000 en 736.000.

Programmas die in mei het best bekeken werden bij RTL Lounge zijn de preview van GTST, die elke werkdag om half elf s ochtends is te zien en de op en top vrouwenseries Lotte en Gooische Vrouwen. Ook de in mei nieuw gelanceerde series Living The Life, Super Swank en Gordon Ramsays Cookalong Live kon de kijker waarderen. De drie nieuwkomers waren bovendien tv-premières in Nederland.

Nicolas Eglau, directeur RTL Lounge, laat weten erg blij te zijn met het groeiend aantal kijkers. De uitstekende resultaten van afgelopen maanden geven aan dat vrouwen RTL Lounge steeds vaker weten te vinden. De zender heeft met de nieuwe programmas steeds meer een eigen identiteit en dat betaalt zich terug.

Behalve het behalen van succes op televisie weet RTL Lounge ook steeds meer verschillende events aan zich te binden. Zo is de zender op zondag
13 juni aanstaande aanwezig bij de adidas Ladiesrun in Rotterdam.

RTL Lounge is te ontvangen door abonnees van UPC met een Royaal pakket, door Ziggo-klanten met een Film & Entertainment pakket of een Digitaal Totaal pakket en bij Caiway voor abonnees met een Delight pakket of de bundel Complete. Binnenkort is de digitale zender ook voor abonnees van Delta te ontvangen.

---

Noot aan de redactie: voor meer informatie kunt u contact opnemen met Karin Bouwknegt, tel: 035 - 6718598, karin.bouwknegt@rtl.nl.