Politie Groningen

Zondag 30 mei 2010

Provincie Groningen, 30-05-2010

Politie houdt duo aan na ernstig geweldsincident

GRONINGEN De politie heeft zaterdag rond het middaguur twee Stadjers van 27 en 39 jaar aangehouden voor zware mishandeling. Het duo wordt ervan verdacht dat zij op het Gedempte Zuiderdiep een 23-jarige man uit Delfzijl zwaar hebben mishandeld. Beide verdachten konden met behulp van getuigen in de Prinsestraat worden opgespoord en ingerekend. Het slachtoffer raakte door de mishandeling buiten bewustzijn. Hij werd met zwaar hoofdletsel naar het ziekenhuis gebracht. De politie zette direct de plaats van het geweldsincident af. Op de bewuste plek trof de politie een slagwapen aan. De verdachten werden in een cel ingesloten. Zij worden vandaag gehoord. De politie beschikt over diverse getuigen van het geweldsincident.

Bromfietser gewond bij val

GRONINGEN Een 26-jarige man uit Groningen is zaterdagmiddag op de Berlageweg gewond geraakt bij een eenzijdig ongeval. De Stadjer ging met zijn snorfiets bij een verkeersdrempel onderuit. Hij raakte bij zijn val een geparkeerde auto. Het slachtoffer werd met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht. De politie heeft een rapportage van het ongeval gemaakt.

Baldadige man op de bon

GRONINGEN De politie heeft zaterdagnacht een 27-jarige man uit Groningen bekeurd voor baldadigheid. De Stadjer was van mening dat hij door een portier van een horecagelegenheid in de Papengang was gediscrimineerd. De agenten maakten de man duidelijk op welke manier hij beklag kon doen. De 27-jarige was het ondanks langdurige uitleg hier niet mee eens. Hierop begon de verdachte, zittend op de grond, luid te schreeuwen. Vervolgens stond hij op en schopte de man met kracht tegen een fiets, die tegen een lantaarnpaal gestald stond. De verdachte werd aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Hij mocht na het uitreiken van twee bekeuringen (schreeuwen op straat en baldadigheid) het politiebureau verlaten.

Man op straat mishandeld

GRONINGEN Een 19-jarige jongeman uit Groningen is zaterdagnacht door twee onbekende jongens mishandeld. Het slachtoffer fietste op het fietspad van de Korreweg toen beide jongens de weg versperden. Hij werd van de fiets gesleurd en geschopt toen hij op de grond lag. Na de mishandeling gingen beide knapen er vandoor. Een vriend en vriendin waren getuige van het geweld. De 19-jarige doet aangifte van de mishandeling. De politie stelt een onderzoek in.

Man beledigt agenten

WILDERVANK De politie heeft zaterdagavond op de Wilgenlaan in Wildervank een 27-jarige man uit Veendam aangehouden voor belediging. De Veendammer schold zonder enige aanleiding in de Meidoornstraat in Wildervank twee politieagenten uit. Toen zij hem hierover aanspraken, ontkende hij de belediging. De Veendammer werd vervolgens meegenomen door een vriend. Even later passeerden beide agenten in hun surveillanceauto de verdachte en zijn kameraad. Wederom schold de 27-jarige de dienders met bepaalde bewoordingen uit. Hierop werd de verdachte aangehouden. Hij werd ingesloten in een cel. Hij wordt vandaag gehoord over de belediging. De politie maakt proces-verbaal op.

Man aangehouden voor huiselijk geweld

WILDERVANK De politie heeft zaterdagnacht in Wildervank een 48-jarige man uit die plaats aangehouden voor huiselijk geweld. De Wildervanker wordt ervan verdacht dat hij zijn 41-jarige vrouw in hun woning heeft mishandeld. De vrouw had haar man verteld dat zij wilde scheiden. Vervolgens werd de vrouw aan het haar getrokken en getrapt. Door het geweld liep het slachtoffer zware kneuzingen op. De man werd buiten de woning aangehouden en vervolgens in een cel ingesloten. Hij wordt vandaag gehoord. De vrouw doet aangifte.

Automobilist rijdt onder invloed

LAGELAND De politie heeft zaterdagnacht op de Hamweg in Lageland een 48-jarige man uit de gemeente Slochteren aangehouden voor rijden onder invloed. De man werd in zijn auto gecontroleerd. Na een blaastest op straat werd de verdachte meegenomen naar het politiebureau. Daar werd vastgesteld dat hij 1,8 promille alcohol in zijn bloed had. De politie nam direct zijn rijbewijs in. De man mocht na verhoor het politiebureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal op.

Snelle rijder blijkt onder invloed

VEENDAM De politie heeft zaterdagnacht op de Fregatstraat in Veendam een 26-jarige man uit die plaats aangehouden voor rijden onder invloed. Politieagenten controleerden de Veendammer, omdat zij hem met hoge snelheid op de Sorghvlietlaan zagen rijden. Een blaastest op straat wees uit dat de man vermoedelijk te veel alcohol had gedronken. Op het politiebureau werd vastgesteld dat hij 1 promille alcohol in zijn bloed had. De 26-jarige mocht na verhoor het politiebureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal op.