Gemeente Kapelle

DJ workshop in juni of juli

Muziek schept een band. Leer met anderen de fijne kneepjes van het DJ vak. Dat wordt swingen! De DJ legt uit wat er zoal gebruikt wordt aan apparatuur en hoe het werkt.

Daaronder vallen bijvoorbeeld de draaitafels en het mengpaneel. Wat kunnen de draaitafels en hoe werkt het mengpaneel? Hoe kunnen DJâs de plaat langzamer of sneller laten draaien? Hoe mixen zij een beat? Waar dienen alle knopjes op het mengpaneel voor? Ook een stukje theorie behoort tot de workshop. Dan is het tijd om zelf eens een plaatje te mixen en te zien of daar verborgen talenten liggen. Voor de beste aankomende DJâs zijn er ook nog leuke prijzen te winnen en zij krijgen misschien de gelegenheid om ergens te mogen draaien.

Medoen?
Meld je snel aan, maar let op: omdat wij veel aanmeldingen verwachten en er maar 10 jongeren aan de workshop kunnen meedoen, testen we eerst je kennis. Is je kennis optimaal up to date dan heb je dus de meeste kans om mee te doen. Mail de antwoorden op onderstaande vragen samen met je aanmelding (zie voorwaarden) vóór 10 juni 2010 naar trinnety@kapelle.nl.

Vraag 1: Wat heb je minimaal nodig aan apparatuur om als DJ te kunnen draaien?

Vraag 2: âJust beâ is een album van een bekende DJ. Over welke DJ hebben we het?

Vraag 3: Waar heb je als DJ een mengpaneel voor nodig?

Vraag 4: Noem twee verschillende muziekstijlen.

Voorwaarden
Er kunnen maximaal 10 jongeren, zowel jongens als meiden, van 13 t/m 16 jaar deelnemen aan de workshop. De workshops zijn verdeeld over 5 weken. Iedere week kunnen er 2 jongeren meedoen die persoonlijk les krijgen van een DJ. Je krijgt in die week dan les op dinsdag- en donderdagavond van 20.30 tot 22.00 uur in jongerencentrum Trinnety aan de Vroonlandseweg in Kapelle. De workshops zijn gepland in week 24, 25, 26, 27 en 28. De kosten zijn ⬠6,50. Voor een drankje wordt gezorgd.

Aanmelden
Stuur vóór 10 juni 2010 een e-mail met je naam, leeftijd, woonplaats, de week waarin je de workshop kan volgen en de antwoorden van de vragen naar trinnety@kapelle.nl. Voor meer informatie kun je contact opnemen met het jeugd- en jongerenwerk via 06-51281742.