Politie Groningen

Dinsdag 1 juni 2010

Provincie Groningen, 01-06-2010

Container inbrekers aangehouden

DELFZIJL - De politie heeft dankzij een oplettende getuige maandagnacht drie mannen (18, 20 en 43 jaar) uit Delfzijl aangehouden. De getuige had gezien dat het trio had ingebroken in containers op een bouwplaats aan de Rijksweg in Delfzijl. Hij alarmeerde de politie. De inbrekers waren er inmiddels met een auto vandoor gegaan. Agenten konden de verdachten op basis van kentekengegevens in een woning op de Zeis in Delfzijl aanhouden. Bij onderzoek in de auto werden meerdere dozen met installatiedraad en gereedschap aangetroffen. Ook waren twee inbrekers in het bezit van een hoeveelheid harddrugs. Het inbrekerstrio is ingesloten in het cellencomplex in de Hooghoudstraat. De politie onderzoekt de inbraak.

Beschonken snorfietser aangehouden

GRONINGEN - Een 32-jarige man uit Groningen is maandagnacht door de politie aangehouden. De bestuurder van een snorfiets werd door agenten op de Korreweg in Groningen gecontroleerd. Hij bleek als bestuurder onder invloed van alcohol te zijn. Hij is meegenomen naar het politiebureau. Daar resulteerde de ademanalyse in een alcoholpromillage van ruim 1,0 promille. De man is na verhoor met een rijverbod heengezonden. Wel moest hij als beginnend bestuurder zijn rijbewijs op het politiebureau achterlaten. De politie maakt proces-verbaal op.

Man met harddrugs aangehouden

GRONINGEN De politie heeft maandagavond een 22-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. Bij controle nabij de ingang van een coffeeshop in Steentilstraat bleek dat de man in het bezit was van 10 bolletjes harddrugs. Hij is voor verder onderzoek ingesloten. De drugs zijn in beslaggenomen. De politie maakt proces-verbaal op.

Zeer jeugdige winkeldief aangehouden

GRONINGEN De politie heeft maandagmiddag een 8-jarige jongetje uit Groningen aangehouden voor winkeldiefstal. Het knaapje werd door de bedrijfsbeveiliging van een mediawarenhuis aan de Westerhaven in Groningen betrapt bij het stelen een DVD. Hierbij gaf hij de beveiligers ook nog een valse naam op. Het diefje moest mee naar het politiebureau. Na een stevig gesprek werd het kereltje overgedragen aan zijn ouders.

Heler van fiets aangehouden

GRONINGEN - De politie heeft maandagavond een 19-jarige man uit Hoogeveen aangehouden. Agenten controleerden de Hoogeveenster op zijn fiets in de Steentilstraat in Groningen. De fiets was niet voorzien van een origineel fietsslot. De tweewieler bleek te zijn gestolen. De bestuurder verklaarde de fiets te hebben gekocht voor 30 euro. De verdachte is voor verhoor meegenomen naar het politiebureau. De fiets in beslaggenomen. Na verhoor kon de hij weer gaan. De politie maakt proces-verbaal op.

Motorrijder gewond na verkeersongeval

GRONINGEN - Een 45-jarige motorrijder uit Groningen is zondagmiddag op de Paterswoldseweg met de Laan Corpus den Hoorn gewond geraakt bij verkeersongeval. Een 24-jarige automobiliste uit Leek merkte te laat dat de motorrijder voor haar remde. Hierdoor ontstond een aanrijding. Het slachtoffer werd met rugletsel naar het ziekenhuis gebracht. De politie heeft van het ongeval een rapportage gemaakt.

Man voor vernieling aangehouden

GRONINGEN De politie heeft maandagmiddag een 35-jarige man uit Groningen aangehouden. Een getuige zag dat de Stadjer in de Hoekstraat een buitenspiegel van een geparkeerde personenauto trapte. Op basis van een signalement konden gealarmeerde agenten de verdachte in een café aan de Kromme Elleboog in de boeien slaan. Hij werd meegenomen naar het politiebureau. Hij kon na verhoor het bureau verlaten. De toedracht van de vernieling is nog niet helemaal duidelijk. De politie maakt proces-verbaal op.

Vrouw door het lint

VEENDAM De politie heeft maandagavond een 43-jarige vrouw uit Veendam aangehouden. Agenten reageerden op een melding van vernieling van een voordeur van een woning aan de Meezenbroeklaan in Veendam. Tegenover deze woning troffen dienders de 43-jarige verdachte aan. Ook bleek zij de banden van een bestelbus had lek gestoken De vrouw is meegenomen naar het politiebureau. De toedracht van de vernieling is nog niet helemaal duidelijk. De verdachte kon na verhoor weer gaan. De politie maakt proces-verbaal op.

Politie controleert voor veilig verkeer

PROVINCIE GRONINGEN - Voor een veiliger verkeer op de weg controleert Regiopolitie Groningen vrijwel dagelijks op diverse wegen in de provincie Groningen. De politie controleerde maandag 31 mei op een plaats op snelheid.


- Middelstum, Provincialeweg N46: aantal geregistreerde voertuigen: 837, aantal overtredingen: 8, hoogst gemeten snelheid: 121 km/uur, maximum toegestane snelheid: 100 km/uur.

Bij een verkeerscontrole op de Westerhaven in Groningen werden 18 automobilisten op de bon geslingerd. 9x voor het niet dragen van een autogordel; 2x voor het niet handheld bellen en 7x voor het negeren van een geslotenverklaring.