Politie Utrecht

Persberichten Eemland zuid, 09.45 uur

Utrecht, 01-06-2010

Kledingdiefstal

AMERSFOORT Op maandag 31 mei, rond 15.30 uur, werd een 18-jarige inwoner van Abcoude aangehouden toen hij met een aanzienlijke hoeveelheid aan kleding een winkel op de Utrechtsestraat verliet.

Een bedrijfsbeveiliger zag de man zich verdacht gedragen en besloot hem in de gaten te houden. Toen de verdachte kort daarna met een geheel gevulde tas de winkel uitliep besloot hij hem te controleren. In de tas bleek de man voor bijna 400 euro aan kledingstukken te hebben. De beveiligingslabels van de spullen bleken te zijn verwijderd.

De verdachte werd overgedragen aan de politie.

Brand

AMERSFOORT Op dinsdag 1 juni, rond 00.45 uur, vond in een woning op de Nicolaas Pienemanstraat een brand plaats.

De brandweer was binnen korte tijd ter plaatse en kreeg de brand ook snel onder controle. Een en ander leidde wel tot een behoorlijke rookontwikkeling. Omdat er getwijfeld werd aan het relaas van de bewoner, en een eerste onderzoek mogelijk wees op opzet bij het ontstaan van de brand, werd de 47-jarige bewoner aangehouden en ingesloten.

De politie zet het onderzoek voort.

Nachtrumoer

AMERSFOORT De politie werd in de nacht van maandag op dinsdag gestuurd naar een recreatieterrein op de Barchman Wuytierslaan waar een man de buurt wakker hield met zijn geschreeuw.

De man, een 42-jarige inwoner van Breukelen, werd inderdaad op het terrein aangetroffen en kon door zijn geschreeuw makkelijk getraceerd worden. Hij bleek zwaar onder invloed van alcohol te zijn en werd aangehouden voor openbare dronkenschap en het veroorzaken van nachtrumoer. Bij controle van zijn identiteit bleek dat de verdachte ook nog voor bijna 1800 euro gesignaleerd stond. Hij werd ingesloten.