Gemeente Beek


Zilveren Draagspeld voor Franz Kukla uit Gundelfingen an der Donau

Op zaterdag 29 mei is burgemeester Franz Kukla van de zustergemeente van Beek, Gundelfingen an der Donau in Duitsland, door de gemeente Beek onderscheiden. Tijdens de viering van het 40-jarig jubileum van het jumelage tussen Beek en Gundelfingen an der Donau ontving hij uit handen van burgemeester Cremers de Zilveren Draagspeld van de gemeente, voor de wezenlijke en belangrijke bijdrage die hij ruim 25 jaar lang geleverd heeft aan de jumelage Beek-Gundelfingen, waarvan 12 jaar als eerste burgemeester.

Zilveren Draagspeld voor Franz Kukla
Foto: Katharina Gaugenrieder.

Burgemeester Kukla is dit jaar 12 jaar eerste burgemeester van Gundelfingen an der Donau. Voorheen was hij raadslid en 2e burgemeester van Gundelfingen. Hij is sinds het begin van de oprichting van de PartnerschafscomitéÎs in Gundelfingen en Beek vol enthousiasme actief lid. Hij zet zich met onaflatend enthousiasme ruim 25 jaar in voor de jumelage en is een van de belangrijke dragende krachten in Gundelfingen om het partnerschap tussen beide gemeenten in stand te houden en te verankeren. Hij neemt vrijwel aan alle bezoeken, die door Gundelfingense verenigingen aan Beek worden gebracht, enthousiast deel. In Gundelfingen is hij altijd prominent aanwezig als er bezoek uit Beek komt in Gundelfingen. Gastvrijheid staat bij hem enorm hoog in het vaandel. Kortom, Franz Kukla is in het gemeentehuis van Gundelfingen a.d. Donau de verbinding met Beek.

Dit jaar bestaat de vriendschappelijke band (jumelage) met de Duitse zusterstad Gundelfingen an der Donau 40 jaar. De samenwerking is in 1970 ontstaan vanuit een particulier initiatief, omdat een van onze inwoners destijds warme contacten onderhield met een bedrijf uit Gundelfingen. Het is dan ook eigenlijk geen samenwerking tussen gemeenten, maar tussen gemeenschappen. Vanuit de gemeenschap komen er initiatieven voor uitwisselingen. Het burgercomité Beek-Gundelfingen beslist welke uitwisselingen er plaatsvinden, die de gemeente vervolgens faciliteert.

Het 40-jarig jubileum werd van 28 mei t/m 30 mei gevierd in Gundelfingen met een weekend vol activiteiten. Niet alleen de beide gemeentebesturen en ambtenaren, maar ook inwoners en verenigingen waren hierbij betrokken.
Â