Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

500ste project Stichting Present Utrecht: 9 vriendinnen schilderen in woonleefgmeneenschap met opvangfunctie.

Dinsdagavond 1 juni wordt het 500ste vrijwilligersproject via Stichting Present Utrecht uitgevoerd. Op deze avond zullen 9 enthousiaste jonge vrouwen een grote woon/slaapkamer en een deel van de keuken van woonwerkgemeenschap Emmaus Parkwijk onder handen nemen.

Stichting Present Utrecht bestaat over een paar maanden 5 jaar, en in die tijd zijn er honderden vrijwilligersprojecten uitgevoerd. Dinsdagavond vindt het 500ste project plaats. Bij de 499 andere projecten werd er onder ander schoongemaakt bij (ex)verslaafden, gekookt en gegeten met asielzoekers, geschilderd bij vrouwen uit de vrouwenopvang en geknutseld met kinderen met een beperking. Vrijwilligers geven zich bij de stichting op met hun wensen en talenten en Present zoekt er een geschikt project bij. De 9 vrouwen van het 500ste project wilden graag schilderen en schoonmaken, en Stichting Present heeft hun het project bij Emmaus aangeboden.

Emmaus is een internationale organisatie, die mensen uit een probleemsituatie opvangt, met name dak- en thuislozen, en biedt hen de mogelijkheid hun leven weer op te bouwen. Op de locatie in Parkwijk wonen daarnaast ook mensen die hun sociale betrokkenheid bij Emmaus in de praktijk willen brengen. De medewerkers van Emmaus hebben zelf geen tijd om de woon/slaapkamer bewoonbaar te maken en geen geld om het uit te geven. De hulp van de vrijwilligers is dus hard nodig.

Stichting Present Utrecht is één van de grootste Stichting Present in Nederland. Er zijn nog zo'n veertig andere Stichtingen Present. Present wil bruggen slaan tussen mensen die iets willen geven en mensen die daarmee geholpen zijn. De vrijwilligers kunnen zelf aangeven wat ze willen betekenen voor een ander. Present Utrecht zorgt dan dat dit aanbod op de goede plaats terechtkomt. Dit gebeurt in samenwerking met maatschappelijke organisaties.

-Einde bericht-



Ingezonden persbericht