Gemeente Hoorn

Sportopbouwwerk organiseert Diabetes in Beweging!

Sportopbouwwerk van de gemeente Hoorn organiseert in samenwerking met het Diabetes Zorgsysteem West-Friesland het project Diabetes in Beweging. Onder leiding van ervaren instructeurs krijgen mensen met diabetes type 2 een beweegprogramma aangeboden waarmee zij effectief aan hun gezondheid werken. Vanaf dinsdag 1 juni 2010 gaat het beweegprogramma van vier weken van start.

Waarom Diabetes in Beweging
Diabetes is op dit moment de meest voorkomende aandoening in Nederland. Er zijn naar schatting 600.000 mensen met diabetes en bijna 250.000 mensen hebben diabetes zonder dat zij het weten! Het project Diabetes in Beweging kan u helpen uw conditie te verbeteren en aan uw gezondheid te werken.

Het gaat bij Diabetes in Beweging niet alleen om het bewegen. Minstens zo belangrijk is het leren kennen van andere lotgenoten. Zo ontstaat er gaandeweg een clubgevoel en wordt het steeds leuker om naar de bewegingslessen toe te gaan.

Foto: Recreatiebad De Waterhoorn Beweegprogramma Vanaf dinsdag 1 juni 2010 gaat het beweegprogramma van vier weken van start. Wekelijks kunt u een keuze maken uit zwemmen, wandelen en conditietraining. Alle lessen worden wekelijks op twee verschillende tijdstippen aangeboden, namelijk;

Zwemmen:
Maandag 13.00 uur 14.00 uur Zwembad De Waterhoorn Dinsdag 14.00 uur 15.00 uur Zwembad De Waterhoorn

Wandelen:
Dinsdag 11.00 uur 12.00 uur Wijkcentrum Risdam Donderdag 10.30 uur 11.30 uur Wijkcentrum t Hop

Conditietraining:
Woensdag 09.00 uur 10.00 uur Sportcentrum De Opgang Donderdag 15.30 uur 16.30 uur Sporthal De Kers

Het is mogelijk om wekelijks aan alle aangeboden onderdelen deel te nemen, maar dit is niet verplicht. U kunt zelf kiezen aan welke onderdelen u mee wilt doen. Dankzij de financiële inzet vanuit het Nationaal Actieplan Sport en Bewegen en een bijdrage van de gemeente Hoorn, is de eigen bijdrage voor vier weken 15 per persoon.

Folder in de bus
Sportopbouwwerk van de gemeente Hoorn organiseert het project samen met het Diabetes Zorgsysteem. Mensen die daar bekend zijn, diabetes type 2 hebben en wonen in de gemeente Hoorn, hebben vorige week de folder Diabetes in Beweging! ontvangen. Deze folder is ook te lezen op www.sportopbouwwerkhoorn.nl

Inschrijven
Heeft u diabetes en lijkt het u leuk om deel te nemen aan het beweegprogramma, schrijf u dan in vóór 24 mei. Inschrijven kunt u doen via het inschrijfformulier op de website www.sportopbouwwerkhoorn.nl. U kunt het formulier downloaden en versturen naar Sportopbouwwerk van de gemeente Hoorn, antwoordnummer 98, 1620 AR Hoorn. Een postzegel is niet nodig. Er zijn een beperkt aantal plaatsen beschikbaar, dus geef u snel op want vol = vol.

Meer informatie
Ga voor meer informatie naar de website van Sportopbouwwerk, www.sportopbouwwerkhoorn.nl, of stuur een e-mail naar sportopbouwwerk@hoorn.nl. U kunt ook bellen met Sportopbouwwerk op telefoonnummer 0229 252621
Laatste wijziging van deze pagina: 11 mei 2010 Terug
Omhoog