CPNB


Persbericht 7-4-2010
22ste editie Juni â Maand van het Spannende Boek opent feestelijk in Melkweg, Amsterdam
Eerste namen THE POWER OF PLOTS - Avond van het Spannende Boek - bekend

Charles den Tex
(foto: Chris van Houts)

Dinsdagavond 1 juni opent Juni - Maand van het Spannende Boek in de Amsterdamse Melkweg voor de vierde keer met The Power of Plots.

Scandinavische misdaadliteratuur is dit jaar het thema, dat geïnspireerd is door de onophoudelijke stroom aan succesvolle thrillers uit deze regio. Naast de auteur van het geschenkboek Onmacht
- en tevens eregast van de avond - Charles den Tex, zijn voor deze Avond van het Spannende Boek de volgende namen bevestigd: Maj Sjöwall (helft van het beroemde Zweedse duo Sjöwall & Wahlöö), strafrechtadvocaat Jens Lapidus, Noorse bestsellerauteur Unni Lindell, schrijversduo Roslund & Hellström, multitalent Jo Nesbø, de Finse `anchorman' Matti Rönkä, voormalig journalist Leif Davidsen, IT'er en schrijver Mikkel Birkegaard en winnares van de Danske Banks Literaturpris, dichteres en auteur Pia Juul. Meer namen worden later bekendgemaakt.

De avond wordt om 19.45 uur geopend met de uitreiking van De Gouden Strop (The Read Shop/Stichting Lira Fonds). Juryvoorzitter Koos Postema maakt de winnaar bekend. De uitreiking wordt voorafgegaan door de uitreiking van de Schaduwprijs aan de beste debutant. Meer informatie over de Gouden Strop is te vinden op www.degoudenstrop.nl. Op www.maandvanhetspannendeboek.nl is medio april het volledige programma van de avond te vinden.

Juni - Maand van het Spannende Boek
De 22ste editie vindt plaats van dinsdag 1 t/m woensdag 30 juni en heeft als thema MØRD EN DØDSLAG - Meeslepende misdaadverhalen uit Scandinavië. Charles den Tex is als auteur van het geschenkboek onder anderen voorafgegaan door Esther Verhoef, Karin Slaughter, Saskia Noort, Nicci French en Tomas Ross. Het geschenkboek van Den Tex wordt in de maand juni door de boekwinkel cadeau gedaan bij aankoop van ten minste EUR 12,50 aan Nederlandstalige boeken.

The Power of Plots
Locatie Melkweg, Amsterdam
Datum dinsdagavond 1 juni 2010
Aanvang 19:45 uur
Zaal open 19:15 uur
Tickets EUR 7,50 - lidmaatschap niet verplicht Voorverkoop Start zaterdag 10 april via Melkweg, AUB ticketshop, 150 grotere postkantoren, GWK stationskantoren, Concerto, Free Record Shops en Ticket Service (0900 - 3001250 - EUR 0,45pm of www.ticketservice.nl
Met o.a. Uitreiking Gouden Strop / Charles den Tex / Scandinavische misdaadauteurs
Links www.maandvanhetspannendeboek.nl / www.melkweg.nl

NS is hoofdsponsor van Juni - Maand van het Spannende Boek.