Gemeente Cromstrijen


NAM boort naar aardgas nabij Klaaswaal

(20-05-2010)

De Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM) boort de komende maanden naar aardgas aan de Kloostersweg in Klaaswaal. De boring stond eerder dit jaar gepland, maar omdat de boorinstallatie destijds elders moest worden ingezet, werd de boring uitgesteld.

Naar verwachting plaatst de NAM de komende weken de boorinstallatie op de locatie. Het gaat om een tijdelijke activiteit die ongeveer 2 maanden duurt. Voordat de boring van start gaat, worden eerst de geluidsschermen op de locatie geplaatst. Het boren is een continu proces dat dag en nacht doorgaat. De NAM doet er alles aan om overlast zoveel mogelijk te beperken.

De boring moet uitwijzen of er voldoende aardgas in het betreffende veld zit. Wanneer het veld rendabel is, gaat de NAM over tot winning. Hiervoor plaatst de NAM dan een gaswinningsunit ter grootte van een fietsenschuur.

De NAM voert alle werkzaamheden zorgvuldig uit. Ondervindt u toch hinder van de werkzaamheden dan kunt u tijdens kantooruren contact opnemen met de heer Harssema van de NAM, telefoon 010-4888257 begin_of_the_skype_highlighting 010-4888257 end_of_the_skype_highlighting. Buiten kantooruren is de NAM meldkamer in Assen bereikbaar onder nummer 0592-364000 begin_of_the_skype_highlighting 0592-364000 end_of_the_skype_highlighting.