Gemeente Beverwijk


100-jarig bestaan Scouting Nederland

Waterscouts Mees Toxopeus trakteren

Scouting bestaat in 2010 honderd jaar in Nederland. De grootste jeugd- en jongerenorganisatie van dit land viert een jaar lang uitbundig feest met alle jeugdleden en vrijwilligers. In heel 2010 vinden tal van Scoutingactiviteiten en Scoutingevenementen plaats. Op zowel lokaal, regionaal als nationaal niveau feliciteren de meer dan 100.000 scouts Nederland met de eeuwlange aanwezigheid van Scouting in dit land.

Taart voor wethouder
Wie jarig is trakteert is de traditie. Op woensdag 10 maart hebben waterscouts van Mees Toxopeus een taart aangeboden aan de wethouder Jaqueline Dorenbos, om de 100ste verjaardag van scouting te vieren. Naast dit feestelijke moment worden het hele jaar evenementen georganiseerd.

Op zaterdag 15 mei 2010 veroveren tienduizenden scouts Utrecht. De meest centraal gelegen stad van het land wordt voor één keer omgetoverd in de Scoutinghoofdstad van Nederland. Op de straten, parken en pleinen van de Domstad vieren scouts met elkaar Scouts2day. Die dag wordt afgesloten met een onvergetelijk show in de Jaarbeurs. Van 26 juli tot en met 4 augustus 2010 vindt het klapstuk van het jubileumjaar plaats. In Roermond komen 15.000 scouts uit binnen- én buitenland bij elkaar voor een waanzinnig Jubileum Jamboree 100. Aan de Maasplassen bouwen meer dan 1500 vrijwilligers een grandioos kampeerterrein (uit het niets!!) waar alle leeftijdscategorieën en alle spelonderdelen van Scouting (land-, lucht- en waterscouts) tien dagen lang nieuwe vrienden maken, bijzondere Scoutingtechnieken aan elkaar overbrengen en geweldig feest vieren.

Wil je deelnemen aan een van deze activiteiten? Kom eens kijken in het clubgebouw van Mees Toxopeus aan de Zeestraat 281 Beverwijk. Op zaterdagmiddag van 13.00 tot 16.00 uur zijn zij aanwezig.

Scouting Nederland is de grootste jeugd- en jongerenorganisatie van het land met 87.000 jeugdleden en 25.000 kaderleden. Er zijn in Nederland 1.100 Scoutinggroepen. Scouting biedt kinderen en jongeren een plezierige vrijetijdsbesteding. Samenwerken, avontuur, respect voor elkaar en de leefomgeving, zelfstandigheid en ontplooiing zijn hierbij centrale thema's. Wereldwijd telt Scouting 38 miljoen leden.