Ingezonden persbericht


----------

Internationaal Concours Hippique Eindhoven 2010

Paardensport met vele extra's in Eindhoven

Het Hemelvaartweekend staat in Eindhoven traditiegetrouw in het teken van de paardensport. Vier dagen lang kan het publiek op het terrein aan de Karpendonkse Plas rekenen op topsport door ruiters uit binnen- en buitenland. Het Internationaal Concours Hippique Eindhoven, met dit jaar weer een veelzijdig aanbod aan activiteiten, is al jaren één van de grootste evenementen van de stad. Van 13 tot en met 16 mei is de 64e editie weer gratis te bezoeken.

Het Internationaal Concours Hippique Eindhoven is een zeer compleet evenement. Vier dagen lang zijn er diverse internationale springrubrieken, met het absolute hoogtepunt de VDL Groep Derby op zondag. Dit is de enige officiële springderby van Nederland met natuurlijke hindernissen zoals sloten en wallen. De ponyderby en wedstrijden voor jonge paarden maken alle dagen van het evenement aantrekkelijk voor de paardenliefhebbers. Ook dressuurliefhebbers kunnen terecht in Eindhoven. Naast de Hoefslag Dressuur Cup klasse Z2 op vrijdag 14 mei staat op dezelfde dag de aangepaste dressuursport op het programma. Op zaterdag komt de dressuur subtop aan bod, met wedstrijden in de klassen ZZ-licht, ZZ-zwaar en Prix St. Georges.

Vele extra's

Het concours hippique in Eindhoven staat bekend om de vele extra activiteiten en dit jaar heeft de organisatie weer een enorm programma. Op Hemelvaartsdag is er traditioneel de Koetsentocht door de stad Eindhoven. Authentieke koetsen uit een ver verleden van verschillend formaat maken een toer door de stad met diverse stops. De jubilerende Ladies Day (20 jaar!), eveneens op Hemelvaartsdag, zorgt jaarlijks voor veel moois op het terrein. Er zijn allerlei presentaties van hoedenateliers en artiesten. Uiteraard verwacht de organisatie alle dames met hoed. De donderdag van het evenement is ook gereserveerd voor de Jack Russell dag. De typische paardenhondjes worden 's ochtends gekeurd en racen 's middags om de officieuze EK titel.

Brabantse toppers en kinderen

In samenwerking met de Provincie Noord-Brabant staat de finale van de Brabant Cup op zondag op het programma. Drie kwalificatiewedstrijden in Brabant (Etten-Leur, Helvoirt en Geldrop) leveren elk tien ruiters voor de finale. De dertig finalisten springen op M-niveau (hindernissen op 1m20 hoogte) voor de titel van de Brabant Cup 2010.

Daarnaast staat de zondag van het concours hippique in het teken van de jeugd. In de tweede piste komen kinderen van 6 tot en met 13 jaar in actie in de zogenaamde Bixiewedstrijden. Spelenderwijs maken zij kennis met de wedstrijdsport in zowel springen als dressuur. Vervolgens presenteren het striptijdschrift Penny en de Provincie Noord-Brabant de Open Brabantse Manege Battle. Maar liefst acht maneges strijden tegen elkaar in verschillende ponyspelen. De manage battle zorgt gegarandeerd voor veel spektakel.

Derby
CH Eindhoven is één van de officiële Derbyconcoursen van Europa. Andere beroemde Derby's vinden plaats in Hamburg (GER), La Baule (FRA) en Hickstead (GBR). Ruiters uit heel Europa komen naar Eindhoven om alles uit de kast te halen om deze Derby te winnen. Het parcours van 1.000 tot 1.300 meter lengte is gevuld met 20 á 25 hindernissen, waarvan de helft uit 'natuurlijke' hindernissen bestaat. Eén van de drie spectaculaire natuurhindernissen die de deelnemers in Eindhoven moeten trotseren is onlangs verhoogd tot ruim drie meter. Het parcours wordt daarmee nog zwaarder.

De toegang tot het Concours Hippique Eindhoven is gratis. Mede kwamen er in 2009 zo'n 80.000 bezoekers naar het evenement. Naast het genoemde programma is er een sfeervolle promenade waar het goed toeven is met stands en terrassen. Voor het laatste nieuws, routebeschrijving en andere info kijkt u op www.ch-eindhoven.nl


Noot voor redacties



Ingezonden persbericht