Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van dinsdag 11 mei

Alkmaar, 11-05-2010 o 15.15 uur

Lugubere moord op Beverwijker

Wieringermeer, dinsdag 11 mei

Het lichaam van de 55-jarige vermoorde man uit Beverwijk wordt vandaag vrijgegeven. De man werd op 30 april aangetroffen in een sloot aan de rand van het Robbenoordbos aan de Noorderdijkweg. De benen van de man waren van de romp gescheiden. Deze lichaamsdelen werden in de buurt van het lichaam gevonden. Ook was het slachtoffer gedeeltelijk ontkleed. De politie is nog steeds op zoek naar de kleding van de man. Uit sectie is gebleken dat de 55-jarige man door messteken om het leven is gebracht.

Beelden slachtoffer op 29 of 30 april

Mensen die op 29 of 30 april beelden of filmpjes van het slachtoffer hebben gemaakt worden verzocht deze te uploaden via de site www.nationale-recherche.nl. Het onderzoek naar de moord is op deze site te vinden onder de naam moord Beverwijker Robbenoordbos.

Aanhouding voor inbraak

Hoorn, dinsdag 11 mei

Een 26-jarige man uit Hoorn is dinsdagochtend rond 03.35 uur op de Nieuwstraat. Rond 03.15 uur werd er ingebroken bij een pand op de Kerkstraat. De bewoners van het pand hoorden glasgerinkel. Zij zagen dat het glas van de voordeur was vernield en dat de kassa, die in het voormalige winkelpand stond, was weggenomen. Een paar minuten later kwam er een melding binnen dat een man op de Wisselstraat een geldkist open probeerde te maken. De man was inmiddels wel weggefietst. Agenten maakten een zoekslag en zagen een man die voldeed aan het opgegeven signalement. Hij werd staande gehouden. Bij navraag bleek de man meerdere antecedenten te hebben voor winkelinbraken. Hij werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Bij zijn insluitingsfouillering kwamen uit zijn zakken een aantal bijzondere munten tevoorschijn. Deze waren afkomstig uit de kassa van het pand op de Kerkstraat.

Aanhoudingen voor geweldpleging

Enkhuizen, maandag 10 mei

Een 58-jarige en een 42-jarige man uit Enkhuizen zijn maandagavond rond 21.00 uur aangehouden in een woning. De twee waren de woning binnengekomen door een ruit van de voordeur te vernielen. De 42-jarige man kwam met een mes de hal binnen, terwijl de 58-jarige man met een hamer de woonkamer in liep. De 32-jarige bewoner van het pand kreeg van de 42-jarige man een vuistslag en werd door hem geschopt. De bewoner liep een snee boven zijn oog op. Agenten hadden melding gekregen dat twee mannen bij de woning voor de deur stonden. Zij hielden de twee mannen in de woning aan. Wat de aanleiding is geweest voor de geweldpleging wordt onderzocht.

Bromfietscontrole

Wognum, dinsdag 11 mei

Bij een bromfietscontrole op de Hoornseweg dinsdagmiddag werden van 07.30 tot 09.30 uur 46 bromfietsers gecontroleerd. Er werden negen overtredingen geconstateerd. De meeste bekeuringen werden uitgeschreven voor het overschrijden van de constructiesnelheid. Verder werd er bekeurd voor rijden op het fietspad, het ontbreken van een spiegel en het ontbreken van een deugdelijke reminrichting.

Snelheidscontrole

Noord-Scharwoude, maandag 10 mei

Op de Provinciale weg werd maandagmiddag van 13.30 tot 15.40 uur gecontroleerd op snelheid. Op deze weg, waar 80 km/u is toegestaan, passeerden 1422 bestuurders de camera. Er werden 219 overtredingen geconstateerd. De hoogst gemeten snelheid was 126 km/u.

Avenhorn, maandag 10 mei

Op de Jaagweg werd maandagmiddag van 12.30 tot 15.45 uur gecontroleerd op snelheid. 4240 bestuurders passeerden de controle. Er werden 41 overtredingen geconstateerd. Op deze weg is 80 km/u de maximum snelheid. De hoogst gemeten snelheid was 110 km/u.

Woning uitgebrand na conflict

Hippolytushoef, dinsdag 11 mei

Dinsdagochtend brandde een woning aan de Hendsweel volledig uit. De politie had melding gekregen van een conflict in de woning. De bewoonster was naar een buurman toegegaan. Agenten waren hier met de vrouw in gesprek toen zij rook uit haar woning zagen komen. Het bleek dat haar vriend, waarmee zij eerder een conflict had, de gaskraan open had gezet en was vertrokken. De brandweer kwam ter plaatse en sloeg de ramen van de woning in om een explosie te voorkomen. De woning brandde volledig uit. De omliggende woningen werden ontruimd. De politie kijkt naar de vriend van de vrouw uit. Zodra hij wordt gesignaleerd wordt hij aangehouden.

Getuigenoproep vernieling auto

Den Burg, zondag 9 mei

Tussen vrijdag 30 april 17.00 en zaterdag 1 mei 13.30 uur werd een auto vernield aan de Slingerweg. Het dak van de auto was ingedeukt. Vermoedelijk omdat er iemand over de auto heen gelopen heeft. De politie is op zoek naar getuigen die mogelijk iets verdachts hebben gezien op of in de buurt van de Slingerweg tussen vrijdag 30 april 17.00 uur en zaterdag 1 mei 13.30. Zij kunnen contact opnemen met de politie op Texel via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief). De vernieling heeft plaatsgevonden op de route van de Meierbliss naar het centrum van Den Burg.

Hennepkwekerijen aangetroffen

Schagen/Burgerbrug, dinsdag 11 mei

In een pand aan de Witte Paal werden dinsdagochtend twee hennepkwekerijen aangetroffen. In het pand, waarin verschillende bedrijven zijn gevestigd, werden in het eerste bedrijf 130 planten aangetroffen. Hier werd een 45-jarige man aangehouden. In het tweede bedrijf werden 150 hennepplanten aangetroffen. In beide gevallen was sprake van diefstal van stroom. Beide kwekerijen zijn inmiddels ontmanteld.

In een boerderij aan de Grote Sloot in Burgerbrug werd een hennepverwerkingsbedrijf aangetroffen. In een aantal ruimtes in het pand werden toppen geknipt en verwerkt tot hasjplakken. Er wordt onderzoek gedaan naar de eigenaar van het pand.