Politie Utrecht

Persberichten Rijn & Venen, 12.40 uur

Utrecht, 09-05-2010

Straatroof
WOERDEN Een 58-jarige vrouw uit Woerden werd vrijdagavond 7 mei op de Burgemeester H.G. van Kempensingel het slachtoffer van straatroof. De politie onderzoekt de zaak en roept getuigen op zich te melden.

Het slachtoffer liep die avond rond 18.10 uur over de Burgemeester H.G. van Kempensingel en wilde oversteken naar de Nieuwendijk. Bij het oversteken werd haar tas uit haar handen gerukt van achteren door twee jongens. De vrouw viel op de grond. De jongens gingen er op de fiets met de tas van de vrouw vandoor in de richting van het Brediuspark en het station.

Het signalement van de verdachten luidt:

* twee jongens

* met een getinte huidskleur

* leeftijd 15 tot 16 jaar

* een droeg een zwarte jas

* de ander droeg een lichtere jas

* ze reden samen op één fiets

De politie vraagt getuigen of andere mensen die menen te weten om welke verdachten het gaat, contact op te nemen met het bureau van district Rijn & Venen in Woerden via telefoonnummer 0900-8844. Anoniem bellen kan ook, naar 0800-7000.

Rijden onder invloed
BREUKELEN De politie heeft in de nacht van vrijdag 7 op zaterdag 8 mei op de Brugoprit een 17-jarige jongen aangehouden, die een bromfiets bestuurde onder invloed van te veel alcoholhoudende drank.

Surveillerende agenten zagen de verdachte rond 01.00 uur zonder verlichting rijden en lieten hem stoppen. Hij moest blazen. Dat viel voor hem negatief uit. Hij werd aangehouden en moest mee naar het politiebureau. Daar blies de beginnende bestuurder 375 ug/l. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en hij krijgt een proces-verbaal.

Aanrijding met letsel
OUDEWATER Een 18-jarige jongeman uit Oudewater raakte in de nacht van vrijdag 7 op zaterdag 8 mei gewond, toen hij op de parkeerplaats van industrieterrein Tappersheul aan de Populierenweg met zijn scooter tegen de voorbumper van een vragenwagen botste.

Het onfortuinlijke slachtoffer reed die nacht met zijn scooter de parkeerplaats voor vrachtwagens over. Door nog onbekende oorzaak botste hij tegen de voorbumper van een geparkeerde vrachtwagen en kwam ten val.

Met een vermoedelijk gebroken been werd het slachtoffer per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Omdat hij had gedronken, werd bij de jongen bloed afgenomen. Onderzocht wordt of de jongen te veel had gedronken.

Taxichauffeur beroofd
MONTFOORT Een 21-jarige man uit Utrecht werd in de nacht van vrijdag 7 op zaterdag 8 mei op de Maarschalklaan het slachtoffer van roof. De politie onderzoekt de zaak en roept getuigen op zich te melden.

Het slachtoffer had die nacht tussen 03.00 uur en 03.20 uur met zijn taxi een klant vanaf het centraal station in Utrecht naar de Maarschalklaan gebracht. Toen hij moest betalen, vroeg de klant of de taxichauffeur kon wisselen. Toen de chauffeur zijn portemonnee pakte, rukte de klant die uit zijn hand en ging ermee vandoor. De chauffeur rende hem achterna en haalde hem in. De klant dreigde toen de chauffeur dat hij hem neer zou steken en rende vervolgens verder, de geschrokken chauffeur verbijsterd achterlatend.

De klant was een blonde man met een verzorgd uiterlijk en had een tas bij zich.

De politie vraagt getuigen of andere mensen die menen te weten wie de verdachte is, contact op te nemen met het bureau van district Rijn & Venen in Woerden via telefoonnummer 0900-8844. Anoniem bellen kan ook, naar 0800-7000.

Te veel gedronken
MAARSSEN De politie heeft in de nacht van zaterdag 8 op zondag 9 mei op de Breedstraat een 46-jarige vrouw uit Maarssen aangehouden, die een snorfiets bestuurde onder invloed van te veel alcoholhoudende drank.

Surveillerende agenten zagen de vrouw rond 02.15 uur slingerend rijden en lieten haar stoppen. Ze moest blazen. Dat viel voor haar negatief uit. De agenten hielden de verdachte aan. Ze moest mee naar het politiebureau, maar verzette zich. Ze werd met gepast geweld geboeid. Uiteindelijk blies de verdachte op het bureau 560 ug/l. Ze krijgt een proces-verbaal.