Politie Utrecht

Persberichten Heuvelrug, 12.30 uur

Utrecht, 02-05-2010

Ruzie

VEENENDAAL Bij een ruzie aan de Holleweg zijn op vrijdagavond 30 april rond 21.00 uur twee mannen aangehouden voor openlijk geweld en vernieling.

Familieleden kregen in een café ruzie. Buiten het café zette de ruzie zich voort en werden ruiten vernield. De politie hield twee mannen (34 en 40 jaar) uit Veenendaal aan en heeft ze overgebracht naar het politiebureau voor verhoor.

Vechtersbazen richten zich tegen agenten

RHENEN Rond 19.30 uur ontstond op de Herenstraat/Veendendaalseweg een vechtpartij. Toen de politie poolshoogte kwam nemen, reageerde een groep van ongeveer 30 personen agressief richting politieagenten. Om de rust terug te laten keren vormde de politie een linie. Eén man stapte op een politieagent af en sloeg hem met een slagwapen in zijn gezicht. Deze 23-jarige Veenendaler is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De agent liep letsel in zijn gezicht op en is daarvoor in het ziekenhuis behandeld.

Verder hield de politie een 48-jarige Rhenenaar aan. Deze man sloeg en spuugde een politieagent.

Tegen beide verdachten is proces-verbaal opgemaakt.

Dieven bromfiets aangehouden

VEENENDAAL - Vrijdagmiddag rond 13.20 uur meldden getuigen dat vanaf de Lampegiet een aantal jongens met een gestolen brommer richting de markt liep. Agenten die poolshoogte namen vonden de brommer in het gras. Na een korte zoektocht in de omgeving hielden agenten twee jongenmannen van 17 en 18 jaar uit Veenendaal aan als verdachten. Het tweetal voldeed aan het opgegeven signalement. De mannen en de bromfiets zijn meegenomen naar het politiebureau. De politie onderzoekt de betrokkenheid van het tweetal bij de diefstal.