AEGON

Ajax supporter `Darko' leeft zichtbaar mee met Ajax finale week

Ajax Fan Box op Leidseplein podium voor Ajax fan in hart en nieren

Darko sluit zich een week op in de Ajax Fan Box om zijn favoriete voetbalclub aan te moedigen in de aanloop naar de ontknoping van het landskampioenschap. Vandaag neemt Darko om 13.00 uur plaats in de Ajax Fan Box, op het bordes van de stadsschouwburg op het Leidseplein in Amsterdam.

De Ajax Fan Box is een actie van hoofdsponsor AEGON. Een week lang, 24 uur per dag, leeft deze fan intens mee met de selectie van Ajax, tot en met de zinderende ontknoping van de competitie op zondag 2 mei. Via zijn eigen blog, twitter en livestreaming op www.hartvoorajax.nl staat Darko vanaf zaterdag continu in contact met iedereen die Ajax een warm hart toedraagt. Hij krijgt uitdagende opdrachten, bezoek van bekende Ajax fans en gaat natuurlijk op 2 mei op een speciale manier de wedstrijd om het kampioenschap beleven.

Darko is 25 jaar oud en heeft Ajax bloed van jongs af aan door zijn aderen stromen. De laatste weken eet, drinkt en droomt hij Ajax."Ik ben ervan overtuigd dat als we er met zijn allen in geloven, Ajax landskampioen wordt. Door mijzelf een week op te sluiten in de Ajax Fan Box en mijn Ajax Liefde aan iedereen over te brengen, moeten we landskampioen kunnen worden", aldus de Ajax fan. Het moet nu gaan gebeuren. Darko laat een week lang huis en haard achter om met alle Ajax fans zijn club te ondersteunen op weg naar de wedstrijd tegen NEC.

"Wij geven de fans dit seizoen onder de naam 'hart voor Ajax' een podium om hun clubliefde te uiten. Zo hebben we vele tientallen Ajax fans geportretteerd in onze advertentiecampagne en de ware fans in Studio Ajax getest op hun kennis. De Ajax Fan Box is de spannende ontknoping van een lang en enerverend seizoen. Iedere fan verlangt samen met Darko naar de dertigste landstitel, naar die 3^e ster op het shirt. Darko vertegenwoordigt de hoop van alle Ajax fans.", aldus Jan Driessen, directeur communicatie bij AEGON.

Op het voor Ajax historische en symbolische bordes van de Stadsschouwburg op het Leidseplein zal Darko zich geen moment vervelen. Enkele hoogtepunten uit zijn programma:


· 24 april wordt Darko door Ajax legende Sjaak Swart om 13.00 uur het huis binnengelaten.


· zondag 25 april is het meteen raak: tijd voor de thuiswedstrijd van de bekerfinale Ajax- Feyenoord.


· op donderdag 29 april wordt Darko met Ajax Fan Box en al verplaatst naar de Amsterdam ArenA om zich voor te bereiden op de eventuele huldiging.


· op 2 mei hoopt Darko samen met de selectie het kampioenschap te vieren.

Darko krijgt zelf een camera waarmee hij bijzondere momenten kan vastleggen. Iedereen kan deze ultieme fan en zijn belevenissen volgen via livestreaming op www.hartvoorajax.nl. Via deze site kan ook met Darko worden getwitterd en gechat.