NCRV

Best 24 in mei

Joost Prinsen, John van de Rest en sportdocumentaires

Best 24

Mei 2010

Komende maand op Best 24 veel Joost Prinsen. Op het digitale themakanaal Best24 staat de acteur, zanger, schrijver en presentator de hele maand mei centraal. In TV Monument, dat aan hem gewijd is, vertelt hij over zijn carrière bij de televisie. Prinsen begon zijn carrière in 1969 bij Wim Sonneveld in de musical âDe kleine paradeâ. Daarmee is hij veertig jaar âin het vakâ. Terecht een moment om bij het oeuvre van deze bevlogen alleskunner stil te staan.

De eerste aflevering van Het TV Monument wordt uitgezonden op zaterdag
1 mei om 18.00 uur.

Verder in de maand mei op Best 24:

Special rond John van de Rest

Theater- en televisieregisseur John van de Rest is zeventig jaar geworden. Hij heeft een grote rol gespeeld bij dramaproducties op de televisie. Hij en zijn vrouw Josine van Dalsum hadden een hechte band en werkten ook veelvuldig samen. In een special staat John stil bij de betekenis van Van Dalsum voor hem.

De eerste aflevering van de special wordt uitgezonden op zaterdag 1 mei om 21.00 uur.

Sportdocumentaires
Best 24 staat in mei uitgebreid stil bij de betekenis van verschillende grote sporticonen van de vorige eeuw. Zo komen Bobby Fischer, Fanny Blankers-Koen, Faas Wilkes, Richard Krajieck en vele anderen langs. Best 24 dook in de archieven en zendt documentaires en programmaâs vanaf 1975 uit.

Vanaf zondag 2 mei dagelijks om 19.30 uur.

Prettig geregeld

Best 24 zendt de NCRV-serie Prettig Geregeld, met in de hoofdrollen Anne Wil Blankers en Peter Faber, in zân geheel uit. De serie draait om een getrouwd echtpaar, waarvan de vrouw als lerares werkt en de man thuis is. Ze nemen ook een Marokkaanse man in huis nu de kinderen het huis uit zijn.
Vanaf maandag 3 mei dagelijks om 17.30 uur.

Over Best 24
Het digitale themakanaal Best 24 is een samenwerkingsverband van de publieke omroepen en wordt beheerd door de NCRV. Het zendt de kroonjuwelen uit de schatkamer van de publieke omroep uit.