Gemeente Grave

Eindrapport GRIP voor burgemeester en wethouder

Maandagmiddag 19 april presenteerde de voorzitter van GRIP, de heer Evers, de resultaten uit het eindrapport van GRIP aan partners en genodigden. De eerste twee exemplaren bood hij aan aan burgemeester Delissen-van Tongerlo en wethouder Opsteegh.

Â

Knelpunten verbeteren

GRIP (Grave regelt integrale projectverankering ouderenproof) is een groep vrijwilligers die zich vormde naar aanleiding van het project âIs gemeente Grave ouderenproofâ. Tijdens dit project zijn knelpunten op het gebied van ouderen(beleid) in kaart gebracht, die in 2007 samen met de bijbehorende aanbevelingen in een rapport zijn gepresenteerd. In dit rapport kwam onder andere naar voren dat ouderen zelf meer moesten durven vragen, de informatievoorziening aan ouderen verbeterd kon worden, het vrijwilligerswerk beter gestructureerd moest worden, de ontmoetingsmogelijkheden voor ouderen verbeterd dienden te worden, er aandacht moet zijn voor levensbestendig wonen bij nieuw- en oudbouw, etc.

Â

GRIP is destijds met deze aanbevelingen aan de slag gegaan om de geïnventariseerde knelpunten te verbeteren. Maandagmiddag 19 april werd het eindrapport gepresenteerd met de resultaten die zijn geboekt om de knelpunten, vaak in samenwerking met andere organisaties, op te lossen. GRIP heeft bijvoorbeeld een informatiepunt voor ouderen in de bibliotheek mogelijk kunnen maken. Ook hebben zij ouderen weten te informeren over allerlei zaken door het houden van een informatiemarkt voor 55+ers. Daarnaast wordt er gewerkt aan een buddy-project voor 80-plussers en een consultatiebureau voor ouderen.

Â

Samenwerking met RGOG

Om ook in de toekomst aan deze acties te blijven werken hebben zij samenwerking gezocht met het RGOG, de raad voor gecoördineerd ouderenwerk Grave. Dit heeft tot gevolg gehad dat zij dit jaar samengaan in een nieuwe stichting: het SGOG. Met de titel âEinde verankering, doorstart duurzame belangenbehartigingâ geeft het rapport al aan dat het bij de presentatie van het eindrapport niet stopt. De aanwezigen waren blij met de nieuwe stichting en de verankering van het werk van GRIP. Verschillende partners, zoals BrabantZorg, Mooiland Maasland en de gemeente gaven aan verheugd te zijn met de komst van de nieuwe stichting, doordat op die manier krachten worden gebundeld en omdat het belangrijk is één aanspreekpunt te hebben voor partners. Zowel de burgemeester als wethouder Opsteegh gaven aan te hopen op een goede samenwerking tussen de nieuwe stichting en de gemeente.

Â

Informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met cluster Welzijn en onderwijs mevr. M. van de Weijgaert (0486) 477 277).