Politie Utrecht

Persberichten Lekstroom, 09.55 uur

Utrecht, 15-04-2010

Overvaller tankstation aangehouden

IJSSELSTEIN - In het onderzoek naar de overval op een tankstation aan de Utrechtseweg, heeft de politie een 23-jarige man uit IJsselstein aangehouden.

De IJsselsteiner werd maandag 12 april in zijn woning aangehouden. De woning werd daarna doorzocht en diverse goederen zijn in beslag genomen. De overval vond maandag 5 april rond 19.10 uur plaats. Een overvaller bedreigde de tankstationmedewerker en eiste geld. Daarna ging die er met buitgemaakte goederen vandoor. De politie kwam de verdachte op het spoor toen hij door een politieman op bewakingsbeelden werd herkend. De IJsselsteiner wordt donderdag 15 april voorgeleid bij de officier van justitie in Utrecht. Het onderzoek wordt voortgezet.

Vernielingen

HOUTEN Door drie jongens werden in de nacht van woensdag 14 op donderdag 15 april vernielingen gepleegd. De politie roept getuigen op.

Rond 01.15 uur kreeg de politie de melding dat drie jongens op de Randhoeve bij het station vernielingen aan het plegen waren. Het zou gaan om blanke jongemannen van rond de 20 jaar met donkere kleding en één van hen droeg een grijs vest met capuchon.

Ter plaatse zagen agenten dat meerdere fietsen waren omgegooid. Richting het Rond zagen agenten meerdere vernielingen: omgegooide en vernielde fietsen en in de omgeving bleek bij vier winkels een ruit te zijn vernield. Bij het onderzoek in de omgeving troffen de agenten de verdachten niet meer aan.

Aan getuigen van de vernielingen en aan mensen die menen de verdachten, blanke jongemannen van rond de 20 jaar met donkere kleding en één van hen droeg een grijs vest met capuchon, te (her-)kennen, wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Lekstroom op telefoonnummer 0900-8844 of via meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800-7000.

Twee inbraken in 24 uur

IJSSELSTEIN In de nacht van dinsdag 13 op woensdag 14 april werd bij een woning ingebroken, in de nacht daarna gebeurde hetzelfde.

Op woensdagochtend ontdekte de 68-jarige bewoner van een appartement aan de Italielaan dat er die voorgaande nacht in zijn woning was ingebroken en zijn televisie was gestolen. Hij deed aangifte van de inbraak en kocht in de loop van woensdag een nieuwe televisie. Hij zette die voor de zekerheid uit het zicht. In de nacht van woensdag op donderdag ging de bewoner rond 03.30 uur naar het toilet. Daarbij ontdekte hij dat er opnieuw in zijn woning was ingebroken en dat nu de nieuwe televisie was gestolen.

Aan getuigen die tussen dinsdag 13 april en donderdag 15 april iets verdachts hebben gezien op of in de omgeving van de Italielaan wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Lekstroom op telefoonnummer 0900-8844.

Bromfietscontrole

LOPIK/IJSSELSTEIN/NIEUWEGEIN De politie heeft op woensdag 14 april op meerdere plaatsen een bromfietscontrole gehouden.

De controle vond plaats op het Raadhuisplein in Lopik, de Podiumweg en Televisiebaan in IJsselstein en de Blokhoeve in Nieuwegein. In totaal 68 brom- en snorfietsen werden door motoragenten naar de controleplaatsen geleid, 33 bestuurders hadden alles in orde. Aan de overige 35 bestuurders werden in totaal 48 bekeuringen uitgeschreven, onder andere voor: overschrijding constructiesnelheid (=opgevoerd), rijden zonder rijbewijs, niet kunnen tonen rij- en/of kentekenbewijs, niet dragen helm, te veel geluid en niet deugdelijke remmen. Eén bromfiets werd in beslag genomen omdat het framenummer niet met het kentekenbewijs overeenkwam.

(Geen) steekpartij

HOUTEN Na de melding van een steekpartij troffen agenten op woensdagmiddag 14 april geen gewonde aan.

Rond 17.20 uur kreeg de politie meerdere meldingen van een vechtpartij op de Spoorhaag, waarbij één melder aangaf dat het een steekpartij betrof. Meerdere politie-eenheden gingen ter plaatse. Zij troffen wel een groep jongelui aan, maar niemand daarvan was slachtoffer, dan wel dader.

Aan de hand van het door getuigen opgegeven signalement van de verdachte en het slachtoffer, zochten agenten in de omgeving. Zij troffen een jongeman die voldeed aan het signalement van het slachtoffer. Hij verklaarde wel dat er een opstootje was geweest, maar dat hij daar niet bij betrokken was geweest en dat er geen sprake was van een mes. Ook andere getuigen verklaarden dat er wel een opstootje was geweest, maar zeker geen steekpartij. De agenten troffen verder geen eventueel betrokkenen meer aan.

Te hard

NIEUWEGEIN Een automobilist moest op woensdagavond 14 april zijn rijbewijs inleveren omdat hij meer dan 50 km/u te hard reed.

Rond 22.25 uur zag een agent in een onopvallend videovoertuig dat een automobilist met bovenlegale snelheid over de Rijksweg A2 reed. De agent klokte de automobilist, een 38-jarige man uit Hilversum, op 156 km/u, wat na de wettelijke correctie 151 km/u werd. De Hilversummer kreeg een stopteken en moest zijn rijbewijs inleveren. Tevens is tegen hem proces-verbaal opgemaakt.