Gemeente Aalten


Alcoholdebatavond met Filemon Wesselink in De Pol

Op vrijdag 9 april organiseert de gemeente Aalten van 19.30 tot 22.30 uur een alcoholdebatavond in De Pol in Aalten. De avond is bedoeld voor jongeren van het voortgezet onderwijs (12 t/m 20 jaar), maar ook voor volwassenen die te maken hebben met jongeren. Hierbij kunt u denken aan ouders, leerkrachten, trainers/coaches, jeugd- en jongerenwerkers, horecamedewerkers en andere geĂŻnteresseerden.

De alcoholdebatavond wordt geleid door presentator Filemon Wesselink, bekend van de jongerenomroep BNN. Hij wordt hierbij ondersteund door een panel deskundigen; kinderarts Nico van der Lely en vertegenwoordigers vanuit horeca, politie, GGD, een ouder en een lid van het jongerenpanel van de gemeente Aalten. De Aaltense band `Just About Done' treedt deze avond diverse malen op.

Onderwerpen van de avond zijn:

1. Alcoholgebruik op jonge leeftijd en de medische gevolgen
2. Alcohol en de rol van ouders

3. Alcohol en uitgaan / hokken en keten

De alcoholdebatavond is onderdeel van het project `Alcoholmatiging Jeugd in de Achterhoek' van de acht Achterhoekse gemeenten in samenwerking met GGD Gelre-IJssel, politie, justitie en IrisZorg. Het project is mede tot stand gekomen door een subsidie van de provincie Gelderland.


Gemeente Aalten | Postbus 119 | 7120 AC Aalten | Telefoon (0543) 49 33 33 | Fax (0543) 47 54 55 | E-mail info@aalten.nl